En Sıcak Konular

Clinton cephesi Obama'yı sırtından vuruyor!

22 Ağustos 2008 13:34 tsi
Clinton cephesi Obama'yı sırtından vuruyor! ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti adayları arasında kıyasıya rekabet devam ederken, ortaya atılan bir iddia siyaset kulislerini hareketlendirdi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesine göre Demokrat Parti'nin başkan adaylığı yarışını kaybettikten sonra rakibi Barack Obama'yı destekleyen Hillary Clinton'ın en genç kardeşi, Cumhuriyetççi Parti adayı McCain'in üst düzey bir yardımcısıyla görüştü.

Bu sürpriz görüşme, eski first lady'nin cephesinden bazı isimlerin, parti adayı Obama'yı desteklemek yerine tam aksine ona karşı kampanya yürüttüğü spekülasyonları artırdı.

Hillary'nin Obama'ya karşı adaylık yarışında olduğu sırada kampanyada aktif rol alan kardeşi Tony Rodham, McCain'in ekonomi danışmanı Carly Fiorina ile Pennsylvania'da biraraya geldi.

Scranton Times-Tribune'un duyurduğu görüşme, özellikle Demokrat Parti kulislerinde büyük yankı bulurken, Clinton kampındaki bazı yetkililerin Obama'ya karşı kampanya yürüttüğü iddialarına da güç kazandırdı.

Demokrat Parti'nin gelecek hafta yapılacak parti kongresinde, Hillary'nin isminin oy pusulasına yazılması ve kongrede bir konuşma yapması kararlaştırılmıştı. Kongre'de 'Obama karşıtı sloganlara' meydan vermemek amacıyla 40 Hillary taraftarının görev alacağı da ilan edildi. Ancak bu kişilerin, Hillary lehinde tezahürat yapabileceği de ifade ediliyor.

Tony Rodham, daha önce de yaptığı bir açıklamada, kardeşinin adaylık yarışını kazanamaması halinde 'kime oy vereceğini' düşünmek zorunda kalacağını söylemişti.

Ancak gözlemciler, Demokrat Parti'deki Hillary taraftarlarının, daha da ileri giderek Obama'ya karşı Cumhuryetçi Parti ile işbirliği yapmayı göze aldığına da işaret ediyor.

star/internet



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,828 µs