En Sıcak Konular

ABD'nin Gürcistan itirafı

22 Ağustos 2008 15:06 tsi
ABD'nin Gürcistan itirafı ABD'nin NATO Büyükelçisi Kurt Volker, Gürcistan'a Güney Osetya'ya saldırmamasını defalarca söylediklerini bildirdi. Böylelikle ABD'nin, Gürcistan'ın niyetlerinden çok önceden haberdar olduğu ortaya çıktı.

ABD'nin NATO Büyükelçisi Kurt Volker, Gürcistan'a Güney Osetya'ya saldırmamasını defalarca söylediklerini bildirdi. Volker Norveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, kriz öncesinde Rusya'nın askeri gücünü göstermek ve Gürcistan'a asker göndermek için bir bahane aradığını belirterek, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya girmesinden sonra bu istediklerini yaptığını söyledi.

ABD'nin bundan önce Gürcistan'ı uyarıp uyarmadığı sorulan Büyükelçi Volker, "ABD uzun bir zaman Gürcistan'a (Güney Osetya'da) askeri bir çözüm bulunmadığını söyledi. Gürcü askerleri Güney Osetya'ya girmeden bir gün önce de biz (bunu yapma, askeri bir çatışmanın içine sürüklenme, bu sizin yararınıza değil) dedik" diye konuştu.

Büyükelçi ayrıca "Ama (Gürcistan) üzerindeki baskı çok büyüktü ve harekete geçmek zorunda olduklarını düşündüler ve bu Rusya'ya 20 binden fazla askerle büyük bir askeri operasyon başlatmak için aradıkları bahaneyi verdi" dedi.

Büyükelçi Volker Moskova'nın vize ve ticarete sınırlamalar koyarak ve küçük ölçekli askeri olaylar yoluyla Gürcistan'a baskı uygularken, bir yandan da Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerini takviye ettiğini belirtti.

Rusya artık Gürcistan'da tek barış gücü olarak güvenilirliğini yitirdiği için bu ülkeye uluslararası bir barış gücü yerleştirilmesi gerektiğini belirten Volker, bu barış gücünün BM, AB ve AGİT tarafından sağlanabileceğini kaydetti. 

hürriyet



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs