En Sıcak Konular

YARSAV Başkanı: Asker kaçağı değilim

22 Ağustos 2008 15:21 tsi
YARSAV Başkanı: Asker kaçağı değilim 
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu asker kaçağı olmadığını ifade ederek, “Sağlık sorunuyla askerlik yapamayan bir insanım, yapmayan değil” dedi.

Eminağaoğlu, Ankara Barosu Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, YARSAV'ın 2006 yılında kurulmasından bu yana birçok saldırı ve baskıya maruz kaldığını öne sürdü.


Eminağaoğlu, “YARSAV'a saldırılar o kadar katmerlenerek devam ediyor ki olay benim özel hayatıma kadar giriyor. Benim özel hayatım üzerinden YARSAV'a saldırılar başlıyor” dedi.


Askerlik durumuna ilişkin iddiaları değerlendiren Eminağoğlu, “Benim görmediğim, bilmediğim 20 yıldan önceki bir raporun aslını bugün basından ediniyorum. Milli Savunma Bakanlığına soruyorum, sadece Etimesgut Hava Hastanesi'nde bulunması gereken bir raporun orijinal hali, fotokopisi değil, nasıl sızdırılabiliyor?” diye konuştu.


Sağlık sorunlarının kendisini ilgilendirdiğini, bunun hayatının en özel ve gizli alanı olduğunu belirten Eminağaoğlu, şöyle konuştu:
“Ben bir hukuk adamıyım. Elbette beni bu konuda arayanlara 'gerçek dışı haberler üretirseniz ben hakkımı hukuk yoluyla ararım' derim. Yine diyorum, bu konudaki gerçek dışı haberler konusunda hukuk mücadelemi yapacağım ve Milli Savunma Bakanlığı bunu izah edecek, sadece askeri hastanede olan bir raporun orijinal hali bu askeri hastaneden nasıl çıkıyor? Türkiye'de özel hayat, insan hayatı bu kadar basit değil.”


“Bu konuda Milli Savunma Bakanlığından açıklama beklediğini” ifade eden Eminağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu raporu sızdıranlar hakkında hukuki işlem yapılmasını bekliyorum. Ben de Milli Savunma Bakanlığı aleyhinde yine hukuksal haklarımı kullanacağım. Artı bu konudaki gerçek dışı haberleri üreten ve beni adeta Türkiye gündemine 'asker kaçağı' gibi bir imajla sunan basından da hesabımı hukuk yoluyla soracağım. Ben asker kaçağı değilim. Sağlık sorunuyla askerlik yapamayan bir insanım, yapmayan değil.”


1988 yılında hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra askerlik yükümlülüğü için sevk edildiği Etimesgut Hava Hastanesi'nde, 1984 yılındaki rahatsızlığının ardından geçirdiği ameliyat nedeniyle böyle bir rapor düzenlediğini anlatan Eminağaoğlu, sağlık sorunlarının bugün hala devam ettiğini kaydetti.


Eminağaoğlu, raporun içeriği ile ilgili iddialar konusunda da “Düzenlenen raporları görmedim, bunları ben yazmadım” dedi.


Mesleğe başlarken bu raporu ibraz ettiğini, ancak hakimlik ve askerlik ile ilgili mevzuatın farklı olması nedeniyle Ankara Numune Hastanesi'nden “Yurdun her yerinde görev yapabilir” raporu aldığını belirten Eminağaoğlu, hastalık ve eş durumu nedeniyle de Ankara'ya tayin edildiğini söyledi.


Tedavi için zaman zaman Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine başvurduğunu belirten Eminağaoğlu, gerekirse tekrar muayene olabileceğini bildirdi.
Eminağaoğlu, Adalet Bakanlığının başlattığı incelemeyle ilgili bir soru üzerine, “Adalet Bakanlığı önce benim dosyamı incelesin” dedi.


Bir başka soru üzerine de Eminağaoğlu, hakim ve savcıların kapsam dışı kaldığı ek ödemeyle ilgili Bakanlar Kurulu işleminin iptali için Danıştay'a dava açacaklarını belirtti.

AA



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs