En Sıcak Konular

İktidarı mafya seçmez, millet seçer!

22 Ağustos 2008 16:49 tsi
İktidarı mafya seçmez, millet seçer! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık bu ülkede mafyaların, çetelerin değil, milletin iktidarı belirleyeceğini söyledi.

Erdoğan, cuma namazını Güneysu Merkez Camii'nde kıldıktan sonra, caminin yanında otobüs üzerinden halka yaptığı konuşmada, "Birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir. Önemli değil. Asıl olan milletin ne dediği. Millet ne derse bu ülkede o olur. Demokrasiye inanıyorsak, o zaman milletin dediğine saygı duyacağız. Bazı seçkincilerin, belirleyicilerin, mafyayla çeteyle yaptıklarını duyuyorsunuz, görüyorsunuz, takip ediyorsunuz. Bu mücadelede devlet-millet kaynaşması olduğu sürece, arzuladığımız yarınlara biz ulaşacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu mücadelede, eğitimden sağlığa, ulaşımdan, enerjiye, dış politikaya, adaletten, emniyete, bütün alanlarda gelişen bir ülke olacağız." ifadesini kullandı.

Terörle mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Terörle mücadelemizde yılmak yok. Kararlı bir şekilde üzerine gideceğiz. Fakat bazı yerlerde bunun spekülasyonları yapılıyor. Nedir bu spekülasyon, o da şudur; sanki terörün bir tarihi var. Şu şu işleri yaparsak terör biter. Hayır. Dünyada terörün sıfırlandığı hiç bir ülke yoktur. Kimse kalkıp da şu sıfırlamıştır diyemez. Ama bakıyorsunuz zaman zaman muhalefet çıkıp, teröre karşı iktidar ne yaptı diyor, ne yapmadı ki. Herşeyi yapıyor. Yapmamız gereken ne varsa yapıyoruz. Bu işi en iyi bilen kimdir. Güvenlik güçlerimiz. Askerimizle, polisimizle, bunu en iyi şekilde bilen, bunun eğitimini almış, ne yapılması gerekiyorsa. Hep ben kendilerine şunu söylüyorum; eksiğimiz var mı? Bizden ne istiyorsunuz? Ne eksiğimiz varsa söyleyin, biz size bunu vermeye hazırız. Almaya hazırız. Aklınıza ne gelirse. Ama terör bir adi suç değil ki. Nerede, ne zaman, kimi, nasıl vuracağı belli olmayan olay. Onun için zaman zaman şehitlerimiz geliyor. Bunlar bizi vuruyor. Ciğerparemiz bunlar. Ama terör denen bu belayla mücadelemiz sürecekse, bunun bu bedeli de maalesef olacak. Temenni ederim ki bunun kökünü kazıyalım. Ama biz bunu şu zamanda sıfırlayacağız dersek, size yalan söylemiş oluruz. Bunu da çok açık, samimi söylüyorum. Ama bu mücadele sonuna kadar kararlılıkla devam edecek."

Cihan
 



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs