En Sıcak Konular

Komadaki kız hukuk fakültesini kazandı

22 Ağustos 2008 17:57 tsi
Erzincan’da 15 Haziran günü yapılan ÖSS’ye girdiği günün akşamı babasının kullandığı aracın şarampole yuvarlanması sonucu babası ve erkek kardeşi ölen, kendisi de komaya giren 19 yaşındaki Fulya Yalvaç, yoğun bakım ünitesinde yaşama tutunmaya

Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Fulya Yalvaç, ÖSS’ye girdiği gün olan 15 Haziran’da babası Sebahattin Yalvaç’ın (41) kullandığı 24 DP 701 plakalı otomobilin Erzincan- Sivas karayolunun 7’nci kilometresinde Bozyazı köyü yakınlarında şarampole yuvarlanması sonucu ağır yaralandı. Doğusan AŞ’de işçi olarak çalışan babası Sebahattin Yalvaç ile kardeşi Samet’in (16) öldüğü kazadan sonra Fulya Yalvaç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Aynı kazada hafif yaralanan annesi direksiyon eğitmeni Hülya Yalvaç’ın (39) baş ucundan ayrılmadığı Fulya Yalvaç, girdiği ÖSS’den eşit ağırlık puan türüne göre 363,375 alarak Erzincan 3’üncüsü ve Türkiye 394’üncüsü oldu.

Tercihi dersane öğremenleri yaptı

Fulya Yalvaç’ın Erzincan’da bulunan dedesi Zeki Atıcı, torununun küçüklükten beri savcı olmak istediğini belirterek “Tek hayali hukuk fakültesini kazanmaktı. Ancak babası ve kardeşini kaybettiğini ve üniversiteyi kazandığını henüz bilmiyor. Çok büyük acı yaşadık. Şimdi Fulya’nın sağlığına kavuşmasını ve annesiyle birlikte hayata tutunmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Fulya Yalvaç’ın başarılı bir öğrenci olduğunu belirten dershane öğretmenleri de, “Fulya’nın adına Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tercih ettik. Eylül’de kayıt yaptıracağız. Eğer sağlığına kavuşması gecikirse yasa gereği kaydı dondurulacak” dedi.


Sağlığı iyiye gidiyor

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinden Doç. Dr. Ahmet Eroğlu, Fulya Yalvaç'ın sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:
“Fulya getirildiğinde bir çok sisteminde travmaya bağlı hasarlar vardı. Beyinde kanama, ödem, sinir zedelenmesi, boyun ve sırt omurlarında kırıklar bulunuyordu. Kaburgaları kırılmış, solunum yetmezliği çekiyordu. Hastayı yapay solunum cihazına bağladık. Yoğun bakım destek tedavisi sürdürülüyor. Hastanın bilincinde biraz açılma meydana geldi. Az da olsa yakınları ile iletişim kurabiliyor. Yapay solunum cihazına olan ihtiyacı gün geçtikçe azalıyor. Durumunda belirgin iyileşmeler var. Ancak yoğun bakım destek tedavisi bir müddet daha devam edecek. Sinir zedelenmesine bağlı olarak ayaklarını kullanamama ihtimali devam ediyor.”

 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,416 µs