En Sıcak Konular

Lübnan, İsrail'i BM'ye şikayet edecek

22 Ağustos 2008 19:31 tsi
Lübnan, Olmert Hizbullah'ı vuracaklarını söylemesi üzerine BM Güvenlik Konseyi'ne resmi şikayetkararı aldı.

Lübnan, İsrail'in Hizbullah örgütünü vurabileceği uyarısının ardından BM Güvenlik Konseyi'ne resmi şikayette bulunacağını açıkladı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert bu hafta yaptığı bir konuşmada, Şii Hizbullah hareketini olası bir saldırı gerçekleştirmeden önce vuracaklarını söylemişti.

Lübnanlı bir kaynak, bunun Lübnan ve ülkenin altyapısına karşı doğrudan bir tehdit olduğunu belirterek, Beyrut'un BM'ye şikayette bulunacağını söyledi.

Olmert, İsrail'in 2006'daki Hizbullah savaşında tüm imkanlarını kullanmadığını belirterek, "Lübnan, Hizbullah devleti haline gelirse, bu konuda herhangi bir kısıtlamamız olmayacak" dedi.

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora ise, Olmert'in açıklamasını işaret ederek, "İsrailli yetkililerin açıklamalarını duyan kimse, İsrail'in son saldırıları sırasında Lübnan'ı güllerle donattığını sanır" diye konuştu.

Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluh de dün yaptığı açıklamada, İsrail tehditlerinin Lübnan'ın imajına zarar vermeyi amaçladığını söyledi. "Kabinenin Hizbullah'a, İsrail'e karşı eylem izni verdiğini kim söylüyor?" diye konuşan Salluh, ülkenin güneyinde istikrarın hakim olduğunu belirterek, bölgede BM barış gücü askerlerinin yoğun faaliyet gösterdiğini ve Hizbullah'a karşı herhangi bir şikayet olmadığını kaydetti.

Salluh, Lübnan'ın BM'nin 1701 sayılı kararı uyarınca verdiği sözleri tuttuğunu ancak İsrail'in hemen her gün Lübnan hava sahasını işgal ederek kararı ihlal ettiğini bildirdi.

İsrail-Hizbullah savaşında çoğunluğu sivil bin 200 Lübnanlı hayatını kaybetmiş, başkent Beyrut dahil ülkede büyük tahribat meydana gelmişti.

dunyabulteni



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs