En Sıcak Konular

Bahçeli: Ergenekon'un sonuna kadar gidilmeli

22 Ağustos 2008 20:34 tsi
PKK terörü şiddeti şehirlere kaydırdığını belirten Devlet Bahçeli, "Pembesi yok ama tozlu bir Türkiye olduğu belli" dedi.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği bir genelgeyle, taşıt plakalarındaki mavi bölümün kırmızıya dönüştürülmesini yasaklamasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de yasağa uyarak maviden kırmızıya çevirdiği, plakasını yeniden maviye yaptı.

Bahçeli, MHP Osmaniye Milletvekili Hakan Coşkun'un akrabas Mete Coşkun'un kızı Rana Coşkun'un nikah törenine katılmak üzere geldiği Adana'da MHP Adana İl Başkanlığını ziyaret etti. Bahçeli makam aracının çok tartışılan plakasını değiştirdiği görüldü. Bahçeli, makam aracının plakasında bulunan mavi bölümü değiştirerek ay yıldızlı kırmızı yaptırmıştı. Plakalarda ay yıldızlı kırmızı bölümün artması üzerine İçişleri Bakanlığı Valiliklere genelge yayınlayarak mavi bölümün kırmızı yapılmasını yasaklamıştı.

Bahçeli, ay yıldızlı kırmızı yaptığı mavi bölümü yasağın ardından tekrar mavi yaparak yasağa uydu.

Bahçeli'yi il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin son yıllarda terör olaylarının artığını anımsatması üzerine Bahçeli, "Son yıllarda bölücü terör örgütü faaliyetlerinin, yaygınlaşmış olduğu görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hem sınır ötesi, hem de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok karalı bir mücadele vermektedir. Ancak büyükşehirlere doğruda, terörün yaygınlaştığına dair bazı gözlemlerim ortaya çıkıyor. Bunların örnekleri Mersin'de ve İstanbul'da görülmüştür.

Bütün bunlara toplumun bu tür kahpece saldırılar karşısında, sürekli aydınlatmakta yarar vardır. Toplumsal tedbirleri geliştirmekte fayda vardır. Toplu bulunacak alanlarda daha dikkatlı davranmayı gerektiren, bilgileri halka ulaştırmak lazım. Her şeyden daha önemlisi siyasi iktidar kararlılıkla terörle mücadelede devam edebileceğini halka inandırmalıdır. Mücadelede mutlaka Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçlerinin üstün kabiliyet ve başarısıyla, bundan sonuç alacaktır" diye yanı verdi.

Bahçeli, bir gazetecinin son ekonomik durumu sorması üzerine şöyle yanıt verdi:

"Bizden evvel halkın ne demek istediğini anlamak lazım. Geçen haftalarda Trakya ondan sonra Kuzey Karedeniz ve Doğu Karadeniz bölgelerine gezilerimiz oldu. Halkın çok memnun olmadığı görülmektedir. Özellikle çiftçi kesimimiz çok şikayetçidir. Tarım kesiminde bulunan insanlarımız, yoksulluğun çok altına düşmüştür. Çiftçi yoksul kaldıkça esnafla alışveriş yapamaz. Dolayısıyla esnaflarda akşama kadar siftah yapmadan, dükkanlarını kapatmak zorunda kalırlar. Bugünkü görüntü budur. Televizyonlarda makro büyüklük üzerinde bazı değerlendirme yapılmakta. Toz pembe bir Türkiye'nin olmadığını biliyoruz. Pembesi yok ama tozlu bir Türkiye olduğu belli."

Bahçeli, Ergenekon davasıyla ilgili soru üzerine, "Hep beraber takip ediyoruz. Özellikle gazetelerde çok yaygın bilgiler var bu konuda. Bizim söyleyeceğimiz tek bir konu vardır. Bu kadar kamuoyuna bilgi kirliliği verilmiş olan bu Ergenekon davası konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonuna kadar gitmelidir. Mutlaka bunun sonucunu almalıdır diye düşünüyorum" dedi.

İl teşkilatı ve Adana MHP milletvekilleri Kürşat Atılgan ile Yılmaz görüşen Bahçeli, görüşmenin ardından HiltonSA'da nikah törenine katılacak.

dunyabulteni



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs