En Sıcak Konular

Bakan Atalay'dan muhtarlara müjde

22 Ağustos 2008 22:48 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlık olarak üzerinde çalıştıkları yeni köy kanunu taslağında muhtarların yetkilerini artıracaklarını müjdeledi.

Muhtarlara daha aktif rol vereceklerini kaydeden Bakan Atalay, ilki 1924 yılında yapılan köy kanunun artık ihtiyaçlara cevap veremez durumda olduğunu söyledi.

Bir dizi açılış ve incelemeler için Konya'ya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Selçuklu ilçe Belediyesi'nin yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Atalay, üzerinde çalıştıkları yeni köy kanunu taslağı hakkında bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti ilk köy kanununun 1924 yılında yapıldığını belirten Atalay, kanunun günümüz ihtiyaçlarına cevap vermediğinin altını çizerek değişikliğe hazırlandıklarını söyledi. Bakanlık olarak muhtarları unutmadıklarını hatırlatan Beşir Atalay, bugün yapılan hizmetlerin iletilmesinde muhtarların büyük pay sahibi olduklarının altını çizdi.

İçişleri Bakanı Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ancak biz yine muhtarların yetkilerinin genişletilmesini, hizmetlerde daha aktif rol oynamalarını istiyoruz. Yeni köy kanunda muhtarların ve ihtiyar heyetlerinin yapısını değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor."

Köydes Projesi'nin Cumhuriyet tarihinin en başarılı kırsal kalkınma projesi olduğunu vurgulayan Bakan Atalay, "Ak Parti olarak gerek yerel yönetimlere, beldelere ve köylere götürülen hizmetlerle ilkleri yaşattık. Birçok köyümüzün köylerimizin yolu, suyu, elektriği ve kanalizasyon sistemi ile daha ilk defa yenileniyor. Köylerimizin birçoğun da evlerin musluğundan su akar hale geldi. Köylerimiz yolları asfaltlandı. Köydes projemiz devam ediyor." dedi.

Temel atma programına Beşir Atalay, Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ve Selçuklu ilçesi sakinleri katıldı.

cihan

 



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,595 µs