En Sıcak Konular

Çorum Bayat'ta evlerin yarısı yandı

23 Ağustos 2008 09:10 tsi
Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Ahacık köyünün Karabalçık Mahallesi'nde gece saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alındığı, 35 haneli köyde 14 evin tamamen yandığı bildirildi.

Ahacık Köyü Muhtarı Mustafa Yiğit, henüz bilinmeyen bir nedenle dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan yangına Bayat, İskilip ve Uğurludağ ilçe belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin de müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını bildiren Yiğit, soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çorum'a 146 kilometre uzaklıktaki 35 haneli köyde 14 evin tamamen yandığını ifade eden Yiğit, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, telef olan hayvan sayısının ilerleyen saatlerde netlik kazanacağını söyledi.

Yanan evlerinin 6'sının boş olduğunu dile getiren Muhtar Yiğit, “yangında tamamen kül olan evlerden 6'sı boştu. Sahipleri şehir dışında yaşıyordu. Neden çıktığı henüz belirlenemeyen yangında 80'e yakın köylümüz mağdur durumda” diye konuştu.

“KIZILAY'IN YARDIMLARI BÖLGEYE ULAŞTI”

Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, 14 evin yandığı Ahacık köyüne Kızılay tarafından gönderilen yardımların bölgeye ulaştığını bildirdi. Kızılay tarafından Ahacık köyüne 18 çadır, 84 rulo yatak, 200 battaniye, 15 mutfak seti ve içme suyu gönderildiğini ifade eden Canbolat, ekiplerin, Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

AYNI MAHALLEDEKİ İKİNCİ KÖYDEKİ ÜÇÜNCÜ YANGIN

Aynı bölgede 1969 yılında çıkan yangında 35 haneli Karabalçık Mahallesi'nin tamamen yandığı ve son yangında tahrip olan evlerin, 1969 yangınının ardından inşa edildiği öğrenildi. Ahacık köyünün Nazpınar Mahallesi'nde 13 Şubat 2006 tarihinde çıkan yangında da 38 ev yanmıştı.

 
 



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs