En Sıcak Konular

Tiflis Güney Osetya'ya yeni saldırı hazırlığında

23 Ağustos 2008 13:52 tsi
Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoli Nogovitsin Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik yeni bir saldırı ve provokasyon hazırlığında olduğunu ileri sürdü.

Ria Novosti haber ajansında düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Nogovitsin, "Gürcistan'ın merkez ordu karargahlarında yoğun bir hareketlilik var. Yeni bir saldırı için hazırlık yapılıyor. Gürcü istihbarat güçleri gizli eylem araçları oluşturuyor. Güney Osetya topraklarında ve sınır bölgelerinde sabotaj eylemleri de planlanıyor." iddiasında bulundu. Gürcistan'ın askeri gücünün yeniden kurulması için sağlanacak desteğin yeni bir saldırıya destek anlamına geldiğini kaydetti.

Rusya'nın Gürcistan'daki birliklerinin çekilmesinin yerel saatle 20:30'da tamamlandığına değinen Rus komutan Rus askeri birliklerinin Poti limanında devriye görevini sürdürdüğünü açıkladı. Bunun uluslararası anlaşmalara aykırı olmadığına değinen Nogovitsin, "Uluslararası anlaşmalar devriye gezmenin şeklini belirliyor. Poti güvenli bölgeye girmiyor. Ancak hiç kimse bizden duvarın arkasında oturup birilerinin hammer jiplerle gezmesini seyretmemizi beklemesin." dedi. Rus askeri birliklerinin Güney Osetya ile Gürcistan sınırında oluşturulan güvenli bölgenin ötesine geçtiklerine değinen Nogovitsin, "Rus birlikleri birinci güvenlik çizgisinin ötesine geçti. Birinci güvenlik çizgisinde 8, ikinci güvenlik çizgisinde de 10 yeni güvenlik noktası oluşturuldu." dedi.


"KARADENİZ'DE DURUM KÖTÜYE GİDİYOR"

Gürcistan'ın Güney Osetya'da gerçekleştirdiği operasyonda yerel yönetimin verilerine göre 2 bin 100 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Nogovitsin, Rusya'nın ilk saldırıda hayatını kaybeden barış gücü askerleri ile birlikte kaybının 64 olduğunu açıkladı. 370 Rus askerinin de yaralandığı bilgisini veren Rus komutan NATO'nun Karadeniz'de bulunan deniz gücünü artırmaya devam ettiğini hatırlattı. Rus komutan, "Karadeniz'de durum kötüye gitmeye meyilli. NATO bölgede bulunan gücünü artırmaya devam ediyor." uyarısı yaptı. Nogovitsin'e göre Karadeniz'e daha önce gelen Alman ve İspanya savaş gemilerine Polonya ve ABD savaş gemilerinin de katıldığını savundu.


cihan
 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,988 µs