En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Devlet alacağına sahip çıkacak

23 Ağustos 2008 14:29 tsi
BURSA'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Sistemi'nde yeni sayfa açmaya çalıştıklarını belirtirken prim borcu olanlara, “Devlet, bundan sonra alacağına sahip çıkacak. Vatandaş da hakkını- hukukunu bilecek. Aya

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi Bursa'da Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yapacağı Esnaf Sanayi Sitesi'nin basın toplantısına katıldı. Almira Otel'de yapılan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve AKP'li milletvekvekillerin de katıldığı toplantıda konuşan Faruk Çelik, sosyal güvenlik alanında yürüttükleri çalışmaları anlattı. Sosyal güvenlikte yeni bir sayfa açılacağını bildiren Bakan Çelik, “Yeni sayfayla birlikte eski adaletsiz sitemini, Bağ-Kur ve SSK sisteminin 46 katrilyon liralık borç yükünü de tasfiye edeceğiz. SSK alacağımız mı var, Bağ-Kur alacağımız mı var Artık takip edeceğiz. Devlet hizmet sunacaksa alacağını zamanında almalı. Hizmetini zamanında yapmalı” diye konuştu.

Devlet kasasına dün itibariyle 3 milyar 300 milyon YTL'nin devlet kasasına girdiğini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, “Ay sonuna kadar 5.5 katrilyonun (3 milyar 300 milyon YTL) daha kasaya girmesini bekliyoruz. Toplam yapılandırmaya giren 20 katrilyon 500 trilyon lira (20 milyar 500 milyon YTL). 2 sene içerisinde kasamıza girecek olan rakam ise 11 katrilyon 100 trilyon lira (11 milyar 100 milyon YTL). Bunu yeterli görmedik. 26.2 katrilyon liralık (26 milyar 200 milyon YTL) bir yapılandırmaya girilmişti. Bunun 20 katrilyon lirası (20 milyar YTL) vatandaşlarımızın müracaatlarıyla alınmış, 6 katrilyon lirası ise (6 milyar YTL) kalmıştı” diye konuştu.

Yeni Sosyal Güvenlik Formu'nun yürürlüğe gireceği 1 Eylül tarihinde, prim borcu olanların genel sağlık sigortasından yararlanamayacağını anlatan Bakan Çelik, şöyle devam etti:

“Prim borcu olan Bağ-Kur'lular 1 Ekim'den sonra sağlık hizmeti alamayacak. Yüzde 80-85'lik afların altında bu yatıyor. Yeni bir sistem başlıyor. Devlet, hizmetlerini sunabilmek için hesabını- kitabını doğru dürüst yapmak zorundadır. Şu anda birinci yapılandırmadan sonra 6 katrilyon liralık (6 milyar YTL) bir alacağımız kaldı. Bu paranın da tahsiliyle yepyeni bir sosyal güvenlik sayfası açmış olacağız.”

“ULUDAĞ BİZİM AYIBIMIZ”

Konuşmasında Türkiye’ye 22 milyon turistin geldiğini, Türkiye'nin 4'üncü büyük kenti Bursa'nın ise, 100 bin turiste ev sahipliği yaptığını kaydeden Bakan Çelik, “Bu bizim yanlışımızdır. Tarih ve turizm kenti Bursa'nın milyonları ağırlaması lazım. Ne dağı, ne denizi, ne de tarihi değerlendirebiliyorsunuz” dedi.

Uludağ sorununun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Uludağ, dünya turizmine açılmalı. Turist kışın kayak için geliyor arabasını bırakacak yer yok. Altyapı hizmetleri yok. Yazın gidiyorsunuz kanalizasyonlar açıkta akıyor, koku var. Uludağ ile ilgili önümüze öyle engeller kondu ki akıl sır alacak gibi değil. Ve hala 100 bin turisti ağırlamaya devam ediyoruz” diye devam etti.
Hürriyet



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,185 µs