En Sıcak Konular

Aynı marka 200 otomobili çalmışlar

23 Ağustos 2008 15:03 tsi
İstanbul'da, çaldıkları aynı marka 200 otomobilden bir kısmını parçalayarak sattıkları öne sürülen şebeke üyesi 5 kişi yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentin çeşitli semtlerindeki otomobil hırsızlığı suçlarına karışan bir şebekenin üyelerini yakalamak için araştırma yapan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şebekenin, çaldığı araçları Küçükçekmece İkitelli Keresteciler Sitesi'nde bir adrese götürdüğünü belirledi.
Ekipler, bu tespitin ardından söz konusu adreste yer alan otomobil servisi görünümündeki 4 katlı bir depo ile aynı semtte faaliyet gösteren şebekeye ait bazı iş yerlerine operasyon düzenledi.


Depoda yapılan aramada, çalınarak parçalanan otomobillere ait olduğu anlaşılan 180 kapı, 174 şanzıman, 170 aks, 160 jant, 150 sigorta tablosu, 130 ön ve arka kaput, 125 amortisör, 83 teyp ile çok sayıda otomobil beyni, kilometre saati, lastik ve çeşitli aksesuarlar ile yine çalıntı olan 4 otomobil plakası ile 2 bilgisayar ele geçirildi.


Operasyon sonucu, hırsızlık şebekesinin elebaşılığını yaptıkları öne sürülen Mehmet K. ve Mehmet A. ile yardımcıları Zeki Ö, Mesut Y. ve Gökhan B. gözaltına alındı.


Şebekenin, bir yıl içinde “Ford” marka 200 otomobili çaldıklarının tespit edildiğini belirten yetkililer, şebekenin, çalıntı araçları, Küçüçekmece'deki otomobil servisi görünümü verilen ve çevresi de tel örgülerin yanı sıra branda ile çevrilen depoda parçaladıklarını bildirdiler.


Şebekenin, parçalanan bu otomobillerden bir kısmını, araç parçası almak için yine aynı semtte yer alan otomobil servisi dükkanlarına gelen müşterilere ya da sahte belgeler düzenleyerek il dışındaki otomobil servislerine sattıkları öğrenildi.


Çalıntı araçları parçalar halinde satarak yüklü miktarda haksız kazanç elde eden şebekenin, parçalanmış olarak ele geçirilen araçları da benzer yöntemlerle piyasaya sürmeyi planladıkları kaydedildi.


Şüpheliler, emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye gönderildi.

aa



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs