En Sıcak Konular

Savcılık Yargıtay'daki köstebeğin peşinde

23 Ağustos 2008 15:21 tsi
Savcılık Yargıtay'daki köstebeğin peşinde İşçi Partisi'nin Genel Merkezi'nde ele geçirilen CD'de çıkan Yargıtay krokisinin içeriden birisi veya yardımıyla çizilmiş olduğu ileri sürüldü. Bu görüş krokinin incelenmesi için gönderilen emniyet raporuna yansıdı

İşçi Parti'li Adnan Akfırat'ın eşyalarının arasından Yargıtay binasına ait ayrıntılı krokilerin çıkmasıylaa başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı. Emnyetin yaptığı inceleme sonucunda krokinin Yargıtay'da çalışan biri tarafından yapılmış olabileceği kanaatine varıldı. Savcılık bu rapor üzerine Yargıtay'da olduğu ileri sürülen köstebeğin peşine düştü.

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan İşçi Partili Adnan Akfırat'a ait eşyalar arasında Yargıtay binasının ayrıntılı krokisi çıktı. Krokide, Yargıtay binasının hangi noktalarında güvenlik kameraları olduğu, kameralara ve emniyet güçlerine 'takılmadan' en rahat çıkış noktasının neresi olduğuna ilişkin bilgiler de yer alıyordu. Kroki Perinçek'in yakın çalışma arkadaşlarından biri olduğu bildirilen Adnan Akfırat'ın eşyaları arasında çıkan CD'de yer alıyordu.

KROKİDE MUTFAK VE TUVALETLER BİLE AYRINTILARIYLA BELİRTİLİYOR
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı söz konusu krokiiyii incelenmesi ve gerçek olup olmadığının belirlenmesi amacıyla emniyeet müdürlüğün gönderdi. Krokiyi inceleyen terörle mücadele şubesinde görevli dört polis, krokide dışarıdan kimsenin bilemeyeceği ayrıntıların olduğu kanaatine vardılar. Ayrıntılar poilisin hazırladığı rapora şöyle yansıdı: "Kroki ve kroki açılımı içeriklii bölgelerde geçen bütün bilgilerin aslına uygun olduğu sadece yargıtay hizmet binalarının (ABC) şeklinde kendi içinde karıştırııldığı görülmüştür. Bunun sebebinin de yargıtay yazışmalarında hiç bir zaman hizmet binalarının isimlendirilmemesi olabileceği değerlendirilmektedir. Ayrıca yargıtay hizmet binaları ile ilgili verilen belgilerin çok ayrıntılı ve aslına uygun olması bina içerisinde tarif edilen mutfak ve lavabo gibi bölümlerin dışarıdan görülemeyeceği anlaşıldığından bahse konu kroki ve kroki açılımını Yargıtay'da çalışan birinin  yapmış olabileceği veya Yargıtay'da çalışan birinden yardım olmak suretiyle yapılmış olabileceği, dışarıdan bir insanın  Yargıtay hizmet binaları hakkında bu kadar detaylı bilgilere ulaşamayacağı değerlendirilmektedir".

YARGITAY BAŞSAVCISINA TEHDİT
Krokinin ele geçirildiği tarih olan 21 mart 2008 tarihinden iki gün önce 19 Mart 2008'da  ise Yargıtay'a e-mail yoluyla "Yargıtay başsavcısına söyleyin mezarını hazırlasın onu kafasından vuracağım" şeklinde gelen tehdit ile ilgili soruşturma ise sürüyor. Savcılık hem tehditin kimin bilgisayarından gönderildiğini araştırıyor, hem de söz konusu krokinin yapılmasında yardımcı olduğu iddia edilen yargıtay çalışanının kim olduğunu bulmaya çalışıyor.

BAŞSAVCI'NIN MAKAMI DA KROKİDE
Krokide ayrıca Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın makam odasının ayrıntılı krokisini olduğu da belirtiliyor. CD'de yer alan krokinin açılım metninde ise, binadan kaçış yolları da ayrıntılı olarak anlatılmış. Metinde ayrıca binanın hangi noktalarında polis kontrolü olduğu ve hangi noktalarda güvenlik kameralarının olmadığı net bir şekilde tarif edilmiş. Polis, Yargıtay binasının üç bloğunun da bu kadar ayrıntılı krokisinin ne amaçla çizilmiş olabileceği üzerinde duruyor. 2006 yılında Danıştay'a yapılan ve hakim Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrasında Ankara'daki yüksek yargı organlarındaki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmıştı.



Bu haber 326 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,330 µs