En Sıcak Konular

Çorum'un 35 haneli köyünde 14 ev yandı

23 Ağustos 2008 17:52 tsi
Çorum'un Bayat İlçesi'ne bağlı 35 haneli Ahacık Köyü'nde elektrik kontağından ahşap bir evde çıktığı öne sürülen yangında 13 ev tamamen 1 evde kısmen yandığını söyledi.

Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı Ahacık Köyü'nde dün saat 21.30'da Memduh Yardımcı'ya ait boş bir evden elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangında 14 ev yandı. İtfaiye ekipleri ve köylülerin 4 saat süren çalışmaları sonucunda yangın tamamen söndürülürken, bu sabah Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri harabeye dönen evlerin kalıntıları arasında ceset aradı. Kızılay da 10 kişilik ekiple köye gelerek çadır kurmaya başladı.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, yangın alanında incelemeler yaparak, evsiz kalan kişiler Kızılay’ın çadır kurduğunu söyledi. Vali Toprak, “Yangında 13 ev tamamen 1 ev de kısmen yanarak kullanılmaz hale geldi. Bu evlerde oturan 16 aile evsiz kaldı. Evleri yanan aileler geceyi yakınlarının yanında ya da dışarıda geçirdi. Ancak sabah erken saatlerde Kızılay ekipleri köye ulaştı. Evsiz kalan 16 aileye çadırlar kurmaya başladı, sabah da yemek dağıttılar. Yangın nedeniyle mağdur olan ailelere yardımlarımız devam edecektir. Bu ailelere Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nce belirlediği yerlerde yeni konutlar yapılacaktır” diye konuştu.


Evleri yanan aileler, yangından kurtarabildikleri eşyalarını Kızılay tarafından kurulan çadırlara taşıdı. Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz’ın da köye gelerek inceleme yapacağı belirtilirken Kızılay’ın yemek dağıtımına devam edeceği açıklandı.


Evleri yananlar, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta olan köyün yolunun bozuk olduğu ve bu nedenle itfaiyenin geç kaldığını söyledi. Bu arada, aynı mahallede 1969 yılında 11, 2000 yılında da 3 evin yandığı belirtildi. Ahacık Köyü'ne bağlı Nazpınar Mahallesi'nde ise 13 Şubat 2006’da çıkan yangında 28 evin yandığı ifade edildi.


Evleri yanan Naspınar İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Yasemin Karalı, “Yangın sırasında okul kitaplarımı kurtarmaya çalıştım. Ancak alevler rüzgarın etkisiyle o kadar büyüdü ki; kitaplarımı kurtaramadım. En çok ona üzüldüm” dedi. 51 yaşında Burcu Karalı ise yangında kızı 21 yaşında Hatice'nin çeyizinin kül olduğunu belirterek, “Yangın çıktığında kızımla birlikteydik. Hemen dışarı çıkmasını söyledim. O ise çeyizlerini almak istedi. Vakit yoktu, çeyizleri evde bıraktık” diye konuştu.

 

 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs