En Sıcak Konular

Egemen Bağış: Şaban Dişli kötü niyetli değil

23 Ağustos 2008 18:58 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, “Şaban Dişli herhalde kötü niyetli olsa onu kağıda döküp imzalattıracak kadar saf bir insan değil. Bunun mutlaka bir izahı vardır. Biz bu konuda ancak arkadaşımızı dinledikten s

Bağış, partisinin Şişli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığının “Kıtaların Birleştiği Yerde Buluşuyoruz” sloganıyla düzenlediği Boğaz gezisine katıldı.

Gezi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bağış, İstanbul'un manzarasının herkesi büyülediğini ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 6 yılda 100'e yakın ülkeye gittiğini, dünyada böyle güzel bir kent görmediğini söyledi.

İstanbul'un hak ettiği hizmeti alamadığını dile getiren Bağış, “Lafa gelince modernlikte, çağdaşlıkta mangalda kül bırakmayanlara, şöyle geriye dönüp baktığınızda Cumhuriyet tarihi boyunca İstanbul'da değil, Türkiye'de bir modern sanat müzesi açmamışlar. İstanbul Modern ile Santralistanbul AK Parti iktidarında açıldı” diye konuştu.

Partisinin İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması için de yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Bağış, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Vali Muammer Güler'in bu adaylık için birlikte yurt dışına çıktıklarını ve böyle bir durumun Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez yaşandığını belirtti. Bağış, “Öncesinde birbirimizi yemekten, uğraşmaktan İstanbul ve Türkiye için böyle önemli projelere birlikte imza atamadık” dedi.

“İSTANBUL MARKA OLMAYA BAŞLADI”

Egemen Bağış, İstanbul'un marka olmaya başladığını, dünyanın her yerinde insanların İstanbul'u tanıdığını ifade ederek, partisinin sadece İstanbul'a değil, Türkiye'nin geneline önemli hizmetler yaptığını anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın göreve geldiğinden bu yana Antalya'ya 20 kez gittiğini ifade eden Bağış, “Acaba Antalya Milletvekili olan Sayın Deniz Baykal, Antalya'ya kaç kere gitmiş, Antalya için ne yapmış?” diye konuştu.

Bağış, AK Parti'nin çok önemli bir imtihan atlattığını dile getirerek, partisi hakkında açılan kapatma davası sürecinde Erdoğan'ın seçmene sakin olmalarını ve meraklanmamalarını tavsiye ettiğini, seçmenin de bu çağrıya kulak verdiğini söyledi.

Muhalefet partilerinin hızlarına yetişemediğini ifade eden Bağış, referandum sonuçlarının Güneydoğu'daki insanların oylarını kimliklerini istismar eden partilere değil, ihtiyacını gideren partilere verdiğini gösterdiğini bildirdi.

DİŞLİ HAKKINDAKİ İDDİALAR

“Öyle bir başarı elde ettik ki muhalefet partileri sürekli bize saldırmaya çalışıyorlar” diyen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkındaki iddialara da değindi. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son zamanlarda çok değerli bir meslektaşım Dişli ile ilgili ithamlar ortaya atıyorlar. Bir de tutturmuşlar AK Partililer neden sessiz kalıyor? Yahu önce siz bir kendinize bakın. CHP'nin Genel Sekreteri peygamberimize, dinimize yaptığı hakaretten dolayı bir özür dilesin. Daha 2000 yılında bir takım muhalefet mensuplarının borsayı nasıl maniple ettiği hala konuşuluyor. Hala içlerindeki bir takım arkadaşların neden isim değiştirme ihtiyacı duyduğu kulislerde konuşuluyor. Onlardan hiçbir tıs yokken AK Partililere karşı 'Vurun abalıya'... Böyle saçmalıklar olmaz.”

Dişli hakkındaki iddiaların ortaya atılmasından sonra partinin Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) toplanmadığını anımsatan Bağış, “CHP'li birilerinin iddiaları üzerine, yargısız infaz yapmaya kalkışmaları üzerine, arkadaşımıza karşı cephe mi almamızı bekliyorlar?” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Şaban Dişli'nin cahil bir insan olmadığını, uzun yıllar yurt dışında önemli bankalarda genel müdürlük yaptığını, 14 yıl Hollanda'da çok önemli görevlerde bulunduğunu anlatarak, “Herhalde kötü niyetli olsa onu kağıda döküp imzalattıracak kadar saf bir insan değil. Bunun mutlaka bir izahı vardır. Biz ancak bu konuda arkadaşımızı dinledikten sonra görüşlerimizi belirtiriz” diye konuştu.

“TÜRKİYE BARIŞIN MERKEZİ”

Türkiye'nin barışın merkezi haline gelmeye başladığına işaret eden Egemen Bağış, sözlerine şöyle devam etti:
“Barışın merkezi olacağız, dediğimizde, bizi ciddiye almamışlardı. Ama bakın bir kaç örnek vereceğim, nereden nereye geldiğimizin en önemli göstergeleri bunlar. Bugün İsrail'in iki askeri kaçırıldığında, İsrail Başbakanı Olmert'in ilk yardım istediği lider kim? Recep Tayyip Erdoğan... Aynı İsrail Lübnan'ı işgal etmeye kalkıştığında Lübnan Başbakanı Sinyora'nın ilk yardım istediği lider kim? Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan... İngiltere'nin 14 askeri kaçırıldığında İngiltere Başbakanı Blair'in ilk yardım istediği yine bizim Başbakanımız. İsrail ile Suriye Golan tepelerine ilişkin uzlaşı yoluna gitme konusunda arabuluculuk yapmak isteyen onlarca ülke varken ancak Türkiye'nin ve Erdoğan'ın arabuluculuğunda müzakereleri yapabileceklerini söylüyorlar ve bugüne kadar İstanbul'da 3 kere indirekt görüşmeler yapıldı. Afganistan-Pakistan liderleri ancak Türkiye'de bir araya gelebildi. İKT Genel Sekreteri artık bir Türk. Medeniyetler İttifakı projesinin Eş Başkanı Türkiye.”

“Türkiye'nin 50 yıldır aday olma cesareti bile gösterilmeyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday olduğunu” anımsatan Bağış, “Büyük çaba içindeyiz. İnşallah Türkiye'ye hak ettiği o titri de kazandıracağız” dedi.

“BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ”

Egemen Bağış, Gürcistan ile Rusya arasındaki sorunda bir çok ülke arabuluculuk yapmaya çalışırken Başbakan Erdoğan'ın iki ülkenin liderleriyle görüştüğünü hatırlatarak, Türkiye'nin önerdiği Kafkas Paktı'nın Rusya, Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan'ın birbiriyle savaşarak değil, konuşarak sorunlarına çözüm bulabilmelerini sağladığını anlattı.

Bağış, “Türkiye bugün dünyada kanayan bütün yaralara merhem olmaya çalışıyor, bütün yaralara pansuman yapıyor. Türkiye dünyada huzurun, barışın merkezi haline gelmeye başladı. Bu da AK Parti iktidarı ile gerçekleşti” dedi.

Yerel seçimlere de değinen Egemen Bağış, “Belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilikte şov yapanların değil, hizmet yapanların bir kez daha halkın önüne çıkıp tartılacağı, sandıklarda boyunun ölçüsünü alacağı bir döneme giriyoruz. Geçtiğimiz süreç sonrasında AK Parti her zamankinden daha güçlüdür. Türkiye'nin en güzel günleri önümüzdeki günlerdir” diye konuştu.

milliyet



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs