bu kriterleri arıyor? | " /> bu kriterleri arıyor? | "/>

En Sıcak Konular

AKP adaylarda bu kriterleri arıyor?

23 Ağustos 2008 19:31 tsi
AKP adaylarda bu kriterleri arıyor?

Yerel seçimler yaklaşırken, iktidar partisinden aday olmak için yarışacak binlerce aday için AKP Genel Merkezi "kriterleri" açıkladı. İşte o kriterler.

AK Parti'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarının, 'paraya tamah etmeyen, çalışkan, dürüst ve sözüne itibar edilir' biri olması gerektiğini söyledi.

 "AK Parti siyasetin başpehlivanıdır. Karşımızda rakip göremiyoruz" diyen Çetinkaya, yerel seçimlerdeki hedeflerinin yüzde 47'nin üzerinde bir oy almak olduğunu ifade etti.

Cihan Haber Ajansı muhabirine AK Parti'nin seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Necati Çetinkaya, 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerinden sonra yerel seçim hazırlıklarının başladığını ifade etti.

AK Parti'de seçim hazırlığının hiçbir zaman eksik olmadığını dile getiren Çetinkaya, AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'nın kapatma davasının sürdüğü günlerde bile rutin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti. Bu süreçte birçok siyasinin erken seçimden bahsettiğini hatırlatan Çetinkaya, "Erken seçimden bahsedenler, seçim kapıya geldiği zaman fellik fellik kaçarlar. Son süreçte biz seçimle ilgili rutin toplantılarımız yaparken, bunu duyan muhalefet 'bunlar seçime gidiyor' demeye başladı. Muhalefet partilerinin birçok üst düzey yöneticisi beni arayarak, 'Sayın Çetinkaya, biz seçime taraftar değiliz. Biz seçim istemiyoruz' dediler." şeklinde konuştu.

"HEDEF, YÜZDE 47'NİN ÜZERİNDE BİR OY ALMAK"

Seçimleri zamanında yaparak Türkiye'de istikrarı sağlamayı amaçladıklarını; parti olarak Anayasa'daki süre dolmadan yerel veya genel bir erken seçime sıcak bakmadıklarını vurgulayan Necati Çetinkaya, seçmenin de istikrarın bozulup ikide bir seçime gidilmesinden yana olmadığını kaydetti. "Yarın seçim var deseler, AK Parti bütün organlarıyla, her dakika, her saniye bu seçime hazırdır." diyen Çetinkaya, partisinin Seçim İşleri Başkanlığı ile yerel yöneticilerin, her zaman seçim varmış gibi hareket ettiğini söyledi.

Necati Çetinkaya, AK Parti'nin her seçimdeki hedefinin, önceki seçimden daha fazla oy almak olduğunu belirterek, girdikleri ilk seçim olan 3 Kasım'da yüzde 34.5 oy aldıklarını; 28 Mart 2004'teki seçimlerde parti olarak hedeflerinin yüzde 34.5'un üzerine çıkmak olduğunu hatırlattı. Çetinkaya, "28 Mart'ta bu hedefi geçerek yüzde 42 oy aldık. 22 Temmuz seçimlerine geldiğimizde çıtayı yüzde 42 olarak belirledik. Seçimde bu çıtayı aşarak yüzde 47 oy aldık. Önümüzdeki seçimde çıta belli. Yüzde 47'nin üzeri bir oy almak. Bunu aşıp, yüzde 50'nin üzerine çıkmayı hedefliyoruz." dedi.

MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİ

Muhalefeti aşağıdan yutarı, yukarıdan aşağı topladığınız zaman bir AK Parti edemiyorlar. Hem AK Parti tarafından yapıtırılan anketlerde, hem de kedileri dışında yapılan anketlerde AK Parti'nin sürekli olarak en önde göründüğünü dile getiren Necati Çetinkaya, "Muhalefeti aşağıdan yutarı, yukarıdan aşağı topladığınız zaman bir AK Parti edemiyorlar. AK Parti, müsabakalarda hep başa güreşen bir başpehlivandır. Siyasette başpehlivandır. Karşımızda rakip göremiyorum." diye konuştu.

"ADAY, PARAYA TAMAH ETMEYECEK BİRİ OLMALI"

 Necati Çetinkaya, AK Parti olarak belediye başkanı adaylarında aradıkları nitelikleri daha önce bir kitapçıkta yayınladıklarını hatırlattı. Çetinkaya, AK Partili adayda aradıkları özellikleri şu şekilde sıraladı:

 "Birincisi ehliyet sahibi olarak, liyakat sahibi olarak. Vizyonu olarak, vizyonla birlikte misyonu olarak. Dürüst olarak. Göreviyle ilgili en iyi eğitimi almış olacak. Çevresinde sevgiyle ve saygıyla anılan bir tip olacak. Halkın teveccühüne layık olacak, halkın gönlünde yer edinmiş olacak. Bu adayımızdır dediğimiz zaman, 'Ha işte bu yerine oturdu' denilecek. En önemlisi, paraya tamahı olmayacak. Dürüst olacak, çalışkan olacak, paraya tamahı olmadığını, geçmişteki çalışmalarıyla ispat etmiş olacak. Adaylarımızı, o illerde ileri gelenlere soruyoruz, vatandaşlara soruyoruz. 'Bu arkadaş nasıl biri diye? Yani iğneyle kuyu kazar gibi, adayımızı belirlemek için araştırma yapıyoruz."

Bu vasıfları taşıyan adaylar arasından AK Parti'nin adayını tespit edeceklerini dile getiren Necati Çetinkaya, 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye rekor düzeyde aday başvurusu beklediklerini ifade etti.

 "BASINDAKİ ADAYLAR HAYAL ÜRÜNÜ"

Geçtiğimiz yerel seçimlerde 81 ilden 58'inde belediye başkanlıklarını kazandıklarını hatırlatan Necati Çetinkaya, bu seçimdeki hedeflerinin, tüm illerde seçimi kazanmak olduğunu bildirdi.

Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu'ya gidemeyen bir muhalefetin bulunduğunu belirten Çetinkaya, Güneydoğu'da DTP'li belediye başkanları tarafından yönetilen illerde korkonç bir hizmet sefaleti yaşandığını savundu. AK Parti olarak Başbakan Erdoğan'ın özellikle istediği Diyarbakır ve İzmir gibi illerde de iddialı olduklarını dile getiren Çetinkaya, "Bizim hedefimiz, Diyarbakır'ı da almaktır, Mersin'i de almaktır, İzmir'i de almaktır. Bu illerde güvenilir, sözüne itibar edilir, 'Ak sakallı bilge' bularak aday göstereceğiz." dedi.

Basında özellikle büyük şehirler için AK Parti'nin muhtemel adaylarına ilişkin haberlerin yer aldığını hatırlatan Necati Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bizim kararımız olarak, Genel Merkez'in kararları kamuya açıklanmadan çıkan hiçbir habere itibar edilmemeli. Biz kriterlerimizi açıkladık. Zamanı gelmeden şuraya şu aday, buraya bu aday... Bunların hepsi yakıştırmadır. Bunların hepsi, bizim dışımızdakilerin hayal dünyasında ürettiği şeylerdir. Bu isimler bizim tarafımızdan söylenen isimler değildir. Bizim ajandamızda bunlar henüz yoktur. Biz sırası gelince, açıkladığımız kriterlerin ışığında en ideal adayı tespit edip kamuoyuna açıklayacağız."

cha



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs