En Sıcak Konular

Bahçeli kime 'çürük elma' dedi?

23 Ağustos 2008 22:57 tsi
Kastamonu'da temaslarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, Kamu gücünü suistimal edenlerin çürük elmalar olduğunu belirterek bunların ayıklanmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Kamu gücünü suiistimal edenler de toplumun çürük elmalarıdır. Toplumu böylesine bir çürümeyle yüz yüze bırakmaya kimsenin hakkı yoktur'' dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun davetlisi olarak Kastamonu'ya gelen Bahçeli, belediye başkanlığının yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Şarkıcı Murat Boz'un konserinin ardından konuşan Bahçeli, Topçuoğlu'nu iki dönemdir belediye başkanı seçen Kastamonulular'a teşekkür etti. Bahçeli, Kastamonu halkından belediye seçimlerinde Topçuoğlu'nu yine desteklemelerini istedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ile Kıyafet ve Şapka İnkılabı'nın 83. yıl dönümü kutlamalarında Kastamonu Valiliği ve Belediye'nin düzenlediği etkinliklerin medeniyet birikimi olan şehre çok yakıştığını ifade eden Bahçeli, ''Kurtuluşu Savaşı'nın fedakar şehirlerinden, şehitler ve gaziler diyarı Kastamonu, Atatürk'ün her zaman önemsediği, ziyaret ettiği ve inkılap meşalesini yaktığı şehirdir. Bu vesile ile bu vatan için can veren şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum'' dedi.

İdareciliğin büyük önem taşıdığını belirten Devlet Bahçeli, ''İnsanlarımızın kamu yönetime karşı öteden beri var olan çekingenliklerinde, güvensizliklerinde ne yazık ki, büyük ölçüde şekilcilik, neme lazımcılık, savurganlık kimi zamanda yolsuzluk ve rüşvet yatmaktadır'' diye konuştu.

''Bazı kötü örneklerden dolayı bu hastalıklar tüm kamu yönetimini işgal etmiş gibi görünmektedir'' diyen Bahçeli, her zaman kamu hizmetinde sürekli kalite anlayışı, etkinlik ve verimlilik anlayışının yerleşmesi için çalıştıklarını söyledi.

-''SOSYAL KANSERLE İLGİLİDİR''-

Savurganlık ve yozlaşmanın ortadan kaldırılması için vatandaşlarla idare arasında samimi ve güvene dayalı ilişkinin kurulmasına önem verdiklerini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:

''Rüşvet ve yolsuzluk, adam kayırmacılık, rant kavramı, toplumları da yok eden sosyal kanserle ilgilidir. Ülkemiz bazı dönemlerde bunlarla sıkça karşılaşmıştır ve maalesef hala kurtulamamıştır. Oysa ki bu hastalığa karşı siyasi kurumların ve de idarecilerin asla göz yummaması gerekir. Makamları ve mevkileri, siyasi irtibatları, sorumluluk sahiplerine yakınlık dereceleri, ne olursa olsun bu çürümenin derhal ayıklanması gerekir. Yönetim sistemlerinin dışına atılması ve yönetim kademelerinin düzeltilmesi şarttır.

Sepetteki bir çürük elma zamanında müdahale edilmez ve ayıklanmazsa tüm sepeti çürütür, kokutur. Kamu gücünü suiistimal edenler de toplumun çürük elmalarıdır. Toplumu böylesine bir çürümeyle yüz yüze bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Kamu görevlileri size hizmet için vardır. Seçtiklerinizi size hizmet için seçiyor ve sorumluluklar yüklüyorsunuz. Bizim hizmet anlayışımız ve yaklaşımımız budur.''

aa



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,537 µs