En Sıcak Konular

Organize Köstebeği bulundu!..

24 Ağustos 2008 11:50 tsi
Organize Köstebeği bulundu!.. İhbar mektubuyla Ergenekon soruşturmasını yürüten 'Organize Şube'ye baskın yaptıran kamu görevlisinin izi bulundu.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde (KOM)bazı devlet görevlerinin yasa dışı yollardan dinlendiği ihbarını yapan köstebeğin İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli olduğu ortaya çıktı. 11 Ağustos'ta yapılan baskının ardından ihbar mektubundaki dinleme iddiaları yalan çıkan muhbir için Ankara Cumhuriyet Savcılsı Vahdet Poltkan'ın soruşturma başlatmaması soru işaretlerine neden oldu.

VERDİĞİ BİLGİLERLE DEŞİFRE OLDU
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt ve bazı üst düzey devlet görevlilerinin dinlendiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbarda bulunan kamu görevlisinin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı öğrenildi. Köstebeğin ihbar mektubunda Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası için '29 mayıs Hastane girişi yönündeki C Blok girişine ani baskın yapılırsa, kanunsuz izleme ve dinlemede kullanılan birçok obzervation aracının tespit edilir" şeklinde ayrıntılı bilgi vermesi 'yalancı muhbir içeriden biri mi' sorusuna neden olmuştu. Mektupta ayrıca KOM Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun görev yaptığı yerlere ilişkin verdiği bilgilerin de doğru olduğu öğrenildi. Mektupta "Bu araçlar KOM şube müdürüne bağlı. Daha önce Ankara'da Oran yolundaki İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yapan bu kişi Ankara'yı ve bürokrasisini iyi tanıyor" bilgisine yer verilmişti. İhbar mektubundaki bilgilerin izini süren KOM polisi köstebeğin İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden bir kamu görevlisi olduğunu tespit etti.

SAVCI MUHBİR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATMADI
Ergenekon soruşturmasını yürüten KOM şubesine baskın için Fatih 2. Sulh ceza Mahkemesi'nden karar çıkartan Ankara Cumhuriyet Sacısı Vahdet Polatkan'ın ismi saklı tutulan 'yalancı köstebek' için soruşturma başlatmaması akıllarda soru işareti bıraktı. İki Cumhuriyet savcısı ile teknik bilirkişilerin 11 Ağustos'ta KOM'a yaptığı baskında, ihbar mektubunda bahsedilen dinleme araçları bulunamazken, izinsiz dinleme yapıldığına dair de kanıt elde edilememişti. Heyet tarafından düzenlenen 'Keşif tutanağı'nda "Uzaktan ses kaydedilmesine yarayan herhangi bir donanım bulunmamaktadır" ifadesine yer verilmişti.

Yargılanırsa 4 yıl ceza alır
İstanbul Emniyeti'ndeki köstebek 'yalan ihbar'dan yargılanması durumunda 4 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek. TCK madde 267. maddede "Adliyeye karşı işlene suçlar" kapsamında,"İftira" olarak değerlendirilen asılsız ihbarla ilgili hüküm şöyle: Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Savcı 2 kez kopyalamak istedi
İsmi saklı tutulan bir kamu görevlisinin ihbarına dayanarak İstanbul KOM Şubesi'ne baskın yaptıran Ankara Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan'ın, savcı Zekeriya Öz'ün çıkardığı mahkeme kararına rağmen, Ergenekon dosyalarını kopyalamak için ikinci kez mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı.

3. GİRİŞİM KOMİSYONDAN DÖNDÜ
Baskında heyetin Ergenekon operasyonuna yönelik istihbari ve operasyonel bilgilerin tümünün bir kopyasını almak istemesi üzerine Savcı Zekeriya Öz'ün İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkardığı kararla bu girişim durduruldu. Savcı Polatkan'ın Ergenekon soruşturmasını yürüten Öz'ün çıkarttığı kararı iptal ettirmek için başka bir mahkemeye başvurarak, belgelerin kopyasına el koymaya çalıştığı anlaşıldı. Savcı Polatkan'ın mahkemeden karar alamaması üzerine Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın tarafından Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na ikinci kez başvuru yapıldığı ancak 3. girişimin de Adalet Komisyonu'nun isteği geri çevrdiği öğrenildi.

Karakutu Ersöz'e kaç diyen o mu?
Ergenekon operasyonunun kilit isimlerinden Jandarma İstihbarat eski Daire Başkanı emekli Tuğgenreral Levent Ersöz'ün gözaltına alınacağını öğrenerek operasyondan 12 saat önce Rusya'ya kaçması da köstebek kuşkusuna yol açmıştı. 'İstanbul Organize'ye baskın yaptıran istihbaratçı köstebeğin de Ergenekon'un karakutusu Levent Ersöz'e operasyon bilgisini sızdıran kişi olup olmadığı araştırılıyor. Ersöz, Ergenekon'da tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün görevli olduğu dönemde sağ kolu olarak biliniyor.

yenişafak



Bu haber 887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,039 µs