En Sıcak Konular

Bombacıyı kaçak geçiş yakalattı!

24 Ağustos 2008 12:09 tsi
Bombacıyı kaçak geçiş yakalattı! İZMİR’İN Konak ilçesinde biri yarbay üç asker ile 8 polis ve 5 sivilin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristler bakın nasıl yakalandı:

İZMİR’İN Konak ilçesinde biri yarbay üç asker ile 8 polis ve 5 sivilin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristler Diyarbakır ve İzmir’de yakalandı. Polis önce patlatılan otomobil üzerindeki plakayı belirledi. Plakanın sahte olduğu anlaşılınca da bütün illerdeki emniyet birimlerinden, plakayla ilgili araştırma yapması istendi. Yapılan araştırmada, 15 gün önce sahte plaka ile bombacı Zeki B.’nin İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden ücretsiz geçtiği ve bu nedenle plakanın kayıtlara geçtiği tespit edildi. Kamera görüntülerini inceleyen ekipler şahsın görüntüsünden kimliğini belirledi.

BOMBA DİYARBAKIR’DAN

DİYARBAKIR’DA operasyon yapan ekipler, bombacı Zeki B ile ona yardım ve yataklık yapan G.D, R.S ve E.D’yi gözaltına aldı. İzmir’de de kasaplık yapan T.S, oğlu A.S, C.S ile M.A gözaltına alındı. Bombacı Zeki B.’nin patlayıcıyı Diyarbakır’dan kiraladığı otomobille İzmir’e getirdiği daha sonra da T.S’nin evine bıraktığı belirlendi. Otobüsle İstanbul’a giden Zeki B’nin, patlamada kullanılan sahte plakalı çalıntı otomobili alarak İzmir’e getirdiği belirlendi. Zeki B’nin 3 gün İzmir’de kaldığı, olay günü saat 03.15’te de otomobilin bagajına bombayı koyarak olay yerine park ettiği ortaya çıktı. Zeki B’nin patlamanın ardından yanına üç zanlıyı da alarak kiraladığı otomobille Diyarbakır’a gidip saklandığı kaydedildi.


Mersin bombacısı

İZMİR ve Mersin’deki bombalı eylemleri PKK’nın kontrolündeki Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı grup üstlendi. PKK, Mersin’de yakalanacağını anlayınca otomobili patlatan teröristin 1980 Siverek doğumlu Müslüm Güneşoğlu olduğu açıkladı.


Termos tuzağı

SELİMİYE Kışlası’nı hedef alan havan topu saldısının yapıldığı Karacahmet Mezarlığı’nda dün de bomba paniği yaşandı. Havan saldırının yapıldığı noktadan 30 metre uzaktaki şüpheli paket, uzman ekiplerce fünyeyle patlatıldı. Bir paketin içindeki termosa gizlenmiş, zaman ayarlı bomba olduğu belirlendi.

star



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,136 µs