En Sıcak Konular

Rıdvan: Hani uçuyordu bu takım!

24 Ağustos 2008 14:32 tsi
Fenerbahçe'nin dün akşam sezonun açılış maçında hiçbir varlık gösteremesini ağır bir dille eleştiren Rıdvan Dilmen, 'Yürüye yürüye oynadılar, emekliye emekliye bitirdiler.' dedi.

Rıdvan Dilmen / Milliyet

MTK maçı kandırmasın dediğimizde eleştiri aldık. Partizan karşılaşmasının ilk yarısı Fenerbahçe için ciddi bir uyarıydı. Gaziantep ise cezayı kesti.

Oyun başladı, zannetmiyorumki bir tek Fenerbahçeli ekran başında “Bugün kazanırız” diyebildi. Yürüye yürüye oynadılar, emekliye emekliye bitirdiler. Hani Aragones futbolcuların pestelini çıkarmıştı, uçuyordu takım. Tabii ki sezon başı, yüzde yüz hazır olmayabilirsiniz, ama bakıyorsunuz oyun disiplini bile yok. Rakip maç boyunca savunmada dahil sahanın her bölgesinde pas yaptı. Zaten fizik  olarak hazır olmayan Fenerbahçe rakibi karşısında daha da yoruldu.

Gaziantep sakin sakin top çeviriyor, Fenerbahçe de dakikalar ilerledikçe oyundan düşüyordu. Savunma arkaya atılan toplarda Partizan maçındaki gibi aynı hataları tekrarladı. Savunma arkasına dripling yapan ve pas atan Gaziantepli oyuncuların hepsi orta sahayı kolay geçtiler. Hem de zorlanmadan. Fenerbahçe takımının bu yavaş temposuyla deplasmanda işi zor diye düşünüyordum, nitekim öyle de oldu.

Aragones kuşku yarattı
Yüzde yüz hazır olmayan Maldonado ve Emre’nin dışında, Alex’in temposu da malum. Güiza kuvvetli değil, bir o kadar da yalnız. Vasat oynayan oyuncu yok. Karşısında da korkmadan mücadele eden bir Antep takımı.

Taktik ve teknik olarak fazla konuşmak istemiyorum. Fenerbahçe’nin ve Türk futbolunun bir yıldır en formda oyuncusunu oynatabilmek için sistem yaratamayan, isimlerden çekinen antrenör bende kuşkular bıraktı. Son 25 dakikaya girilirken Emre’nin yürüyecek hali yok (ki normal hazır değil çünkü), Gökhan’ı çıkarıp Önder’i aldı. Maça başlayış tarzına, değişikliklere, takımın fiziki durumuna bakarsak Fenerbahçe ve Aragones’i hazır görmedik. Gaziantep bileğinin hakkıyla kazandı.

Hakem Yunus Yıldırım bıraktığı yerden devam ediyor. Yine iyi bir maç yönetti.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs