En Sıcak Konular

CHP'li ilçe başkanı bakın ne yapmış!

24 Ağustos 2008 15:12 tsi
CHP'li ilçe başkanı bakın ne yapmış! CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat, resmî Kur'an kursları ve öğrenci yurtlarını 'kaçak' diye fişleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gelen ihbarlara göre hareket ettiklerini belirten Polat, "Biz bunları araştırmak için ekip kurmadık." dedi. "Kursları hangi ölçüye göre kaçak olarak adlandırıyorsunuz?" sorusuna da, "Bazılarının adı yazılı değil, üzerinde tabelası yok. Orada beklediğin zaman o sonucu yakalıyorsun." karşılığını verdi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ise şikâyet konusu yapılan Arnavutköy'deki üç caminin kendilerine bağlı resmî yaz kursları olduğunu açıkladı.

'Yasadışı faaliyetler ve kaçak Kur'an kursları' başlıklı bir rapor hazırlayan CHP örgütü, ilçe sınırları içindeki Kur'an kurslarını İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere, valilik, ilçe kaymakamlığı ve cumhuriyet başsavcılığına şikâyet etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen yazı üzerine konuyu araştıran İstanbul Müftülüğü, 'kaçak anaokulu' olarak gösterilen Arnavutköy'deki üç adresin müftülüğe ait Kur'an kursu olduğunu belirledi. Buraya da mevcut yasalara göre öğrenci kabul edildiğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, şöyle konuştu: "Buna rağmen konuyu incelemek üzere müfettiş görevlendirdim. Yaz kurslarına ilkokul beşinci sınıfı bitiren çocuklar kaydediliyor. Ancak bazı yerlerde çalışan anne-babalar kursa gelen çocuklarının yanına küçük kardeşlerini emanet ediyor. Onlar da abla veya ağabeyleri ile camiye geliyor. Büyükler derslerini verirken küçükler camide ya da kursta onları bekliyor. Bu çocukları camiye almayıp dışarıda mı bırakalım? Bu çocukların başına bir şey gelirse daha mı iyi olur? Görevlimiz mecburen içeri girmesine izin vermek zorunda kalıyor. Siyasî alandaki kavgalarına dinimizi ve dini kurumlarımızı alet etmesinler. Aslında bu bir siyasal kavgadır. Bunun din üzerinden yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz." 

zaman



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,300 µs