En Sıcak Konular

Toplu görüşmelerde 3. tur yarın

24 Ağustos 2008 16:08 tsi
Hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin 3. turu yarın yapılacak.

Yaklaşık 2.5 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmelerin üçüncü turu yarın gerçekleşiyor. Yarınki toplantıda mali konular ele alınacak. Toplu görüşmelerin ilk turunda KESK'in masayı terk etmesi üzerine, Kamu-Sen ve Memur-Sen memurları temsil edecek.

Toplu görüşmelerin yarın yapılacak üçüncü turunda öncelikli olarak "mali ve sosyal haklarö gündeme gelecek. Toplantıda ayrıca , "geçmiş yıllar ilişkin mutabakat altına alınan konularö, "çalışma şartlarının iyileştirilmesiö, "her statüdeki personelin sorunu, özelleştirme uygulamasından kaynaklanan sorunlarö, "hizmet kollarının sorunlarıö ve çok tartışılan ösendikal ve demokratik haklarö olmak üzere ilk toplantıda belirlenen diğer gündem maddeleri masaya yatırılacak.

30 Ağustos'ta sona erecek toplu görüşmelerde anlaşılmaması durumunda sendikalar Uzlaştırma Kurulu'na başvuracak. Uzlaştırma Kurulu ise tavsiye niteliğindeki karanını Bakanlar Kurulu'na bildirecek. Memur maaşlarında son sözü ise Bakanlar Kurulu söyleyecek.

EK ÖDEMELER TOPLU GÖRÜŞMEYE GÖLGE DÜŞÜRDÜ

15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmeler bu sene sendikalar arasında gerginliğe yol açtı. Diğer sendikaların, Kamu-Sen ve Memur-Sen'in masadan kalkmaları yönündeki çağrılarına Kamu-Sen sert cevap verdi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, masadan kalkmaları halinde bir daha masaya oturmayacaklarını, yollara çıkacaklarını söyledi. Öte yandan hükümetin toplu görüşmelerin başlamasının ardından ek ödemeleri açıklaması da toplu görüşmelerde memurun elini zayıflattığına yönelik eleştirilere neden olmuştu.

KAMUSEN VE MEMUR-SEN'İN TALEPLERİ

Kamu-Sen, taban aylıklarında 100 artı 100 YTL'lık artış talep ederken, maaşlara da yüzde 5 artı 5 zam yapılmasını istemişti. Ayrıca, sendikalı kamu çalışanına brüt asgari ücretin bir bölü oniki tutarında sendika ikramiyesi ödenmesini de talep etmişti. Sosyal yardımları, giyim, ulaşım, yiyecek yardımlarını da pazarlık konusu olarak gündeme getirmişti.

Enflasyon artı ortalama büyümeden pay istemiyle masaya oturan Memur-Sen ise en düşük memur maaşının bin 301 YTL olmasını, çalışanlardan alınan vergi oranlarının 5 puan indirilmesini, 5 YTL olan örgütlük ödeneğinin de kaldırılmasını, 970 bin kişi için 25.7 YTL toplu görüşme primi, eş yardımlarının 121 YTL'ye çıkarılmasını, çocuk yardımında iki çocuk sınırlamasının kldırılarak, 26 YTL çocuk yardımı ödenmesini talep etmişti.

dünya bülteni



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,179 µs