En Sıcak Konular

Kutan: Erbakan, cuma namazı hasretindeydi

24 Ağustos 2008 18:44 tsi
SP Genel Başkanı Recai Kutan, "Erbakan hoca, cuma namazının hasreti içindeydi" dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Necmettin Erbakan'ın ev hapsi cezasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından affedilmesini değerlendirdi.

Erbakan için verilen ev hapsi kararının hukuk ve adaletle alakası olmadığını söyleyen Kutan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasaların kendine verdiği yetkiye dayanarak bir usulü yerine getirdi. Cezanın kalkmasıyla Sayın Erbakan, geçen cuma namazına gidebildi. Çünkü cuma namazının hasreti içindeydi" diye konuştu.

Kutan, SP İl Teşkilatı tarafından Şehir Tiyatrosu'nda yapılan Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılmak için Kayseri'ye geldi. Salona girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kutan, Necmettin Erbakan için verilen ev hapsi kararının hukuk ve adaletle alakası olmadığını söyledi.

HAKSIZ YERE HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kutan, "Her vesile ile ifade ettik ki 28 Şubat'ın ortaya çıkarttığı psikolojik hava içerisinde yapılan mahkemede ortaya sürülen deliller yeterince incelenmeden bir karar verildi. Erbakan Hoca'ya verilen hapis cezası ve Hazine'nin bir alacak davası söz konusu oldu. Verilen ceza 2 yıl. Aslında Türk Ceza Kanun'da verilecek ceza 1 ila 2 yıldır. Hakim 2 yılı verdi. Neticede Sayın Cumhurbaşkanı yasaların kendine verdiği yetkiye dayanarak mutat olan bir usulü yerine getirdi. Türkiye'nin en yetkili bir hastanesi bir rapor hazırladı. O rapor Adli Tıp Kurumu tarafından tasdik edildi. Ondan sonra da yapılacak iş bunun imzalanmasıdır. Cumhurbaşkanı'na, 'Sayın Erbakan için bunu kullandınız da şu an hasta olan bir sürü insan var onlar için neden kullanmıyorsunuz?' diye soruyorlar. Cumhurbaşkanı da haklı olarak şu cevabı verdi: 'Onlarla ilgili önüme gelmiş bir evrak yok ki. Eğer onlarla ilgili bir evrak önüne gelirse imzalaması normaldir" dedi.

CUMA NAMAZI HASRETİ İÇİNDEYDİ

Daha sonra salona giren Recai Kutan partililer tarafından, 'Mücahit Kutan' sloganı ile karşılandı. Şehir Tiyatrosu'nda konuşan Kutan, Necmettin Erbakan'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür ettiğini hatırlatarak, "Biliyorsunuz muhterem hocamız Necmettin Erbakan, Kayserili hemşeriniz Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imza edilen bir karar ile ev hapsinden kurtuldu. Muhterem Hocamız geçen hafta cuma namazına gidebildi. Çünkü cuma namazının hasreti içindeydi" diye konuştu. Bu sırada salondaki bazı partililerin uyuklaması ise dikkat çekti.

ERGENEKON SORUŞTURMASI

28 Şubat sürecinin yeterince anlaşılamadığını ifade eden Kutan, "Şu Ergenekon hadisesi ile sis perdesi arkasında olan olayların gerçek yüzü ortaya çıkmaya başladı. 'Erbakan ve arkadaşlarını özel bir sıkıntıya sokmak için senaryo düzenledik' dediler. 'Fadime Şahin'i pavyondan aldık yetiştirdik, Kalkancı ve Müslüm'ü de yetiştirdik' dediler. Sanki bunun sorumlusu Milli Görüş gibi psikolojik altyapı hazırlandı. Ondan sonra bildiğiniz gibi bu ülkeye en hayırlı hizmetlerin yapıldığı bir dönemde Muhterem Hocamız iktidardan ayrılmak zorunda kaldı" diye konuştu. Kutan'ın konuşmasından sonra başlayan toplantının 2'nci bölümü basına kapalı yapıldı.

Milliyet



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,803 µs