En Sıcak Konular

JİTEM'in kurucusuna suikast koruması!

25 Ağustos 2008 08:14 tsi
JİTEM'in kurucusuna suikast koruması! Ergenekon operasyonunda tutuklanan JİTEM'in kurucularından emekli Albay Arif Doğan, tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nde olağanüstü önlemlerle korunuyor...

Güvenliğini jandarmanın sağladığı mahkum koğuşuna yemekler kontrolden geçirildikten sonra veriliyor.

Ergenekon operasyonunda tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın Ankara'da tedavi gördüğü Numune Hastanesi'nde olağanüstü güvenlik tedbirleriyle korunduğu öğrenildi. Hastanede kaldığı mahkum koğuşunun güvenliği jandarma tarafından sağlanan emekli Albay Doğan güvenlik gerekçesiyle tek kişilik odada tutuluyor. Doğan'ın yemekleri kontrolden geçirildikten sonra kendisine veriliyor. Ergenekon yapılanmasında kilit önem taşıyan, sorgulanmasıyla Ergenekon yapılanmasının kılcal damarlarını ortaya çıkarabilecek isim olan Arif Doğan'a uygulanan bu özel güvenlik kalkanı, hedef olabileceği savını güçlendiriyor.

"JİTEM'in uygulayıcısıydım" diyen Doğan'ın vereceği bilgilerin birçok olayı aydınlatması bekleniyor. Bazı faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasında kilit rol oynaması beklenen JİTEM'ci Albay'ın İstanbul'a gönderilmemesi, "çok şey bilen albay ortadan kaldırılacak mı?" kuşkusunun doğmasına yol açtı.

SAVCI HERYERDE DİNLER

Hukukçular, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'ün, mahkum koğuşunda bulunan Doğan'ın ifadesine burada da başvurabileceğini bildirdi. Avukat Mehmet Ener, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun ilgili maddelerine göre, Ergenekon savcılarının ilgili kişileri nerede olursa olsun dinleme yetkileri olduğunu belirterek, Savcı Zekeriya Öz'ün daha önce Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Danıştay Davası sanıklarını dinlemesini örnek gösterdi.

Arif Doğan'ın Ankara'da kalmasını sağlayan sağlık raporu, gözaltına alındığı sırada Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verildi. Buna göre tansiyon ve şeker hastası olan Doğan'ın seyahat etmesi de imkansızdı.

İSTANBUL'A GETİRİLMİYOR

Rapor, Arif Doğan'ın seyahat etmesinin sakıncalı olduğunu belirtiyor. Raporda buna gerekçe olarak da Doğan'ın tansiyon, şeker hastası olması, dört damarının değiştirilmesi ve oksijen tüpüne bağlı yaşaması gerektiği sıralanıyor. Raporun belirli bir süresinin de olmadığı kaydediliyor. Rapora göre Doğan'ın sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı sürece seyahat etmesi de mümkün görünmüyor.

Doğan'ın sorgulanamaması JİTEM bağlantılı infazların aydınlatılmasına imkan vermiyor. JİTEM'in kurucuları olan Veli Küçük'ün Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı, Arif Doğan'ın ise Yalova İl Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemlerde Türkiye, Bolu-Sapanca-Hendek üçgeninde gerçekleşen bir dizi infazlarla yüzyüze kalmıştı. Arif Doğan'ın sorgulanması Jandarma Bölgesi olarak bilinen Bolu-Hendek-Sapanca üçgenindeki faili meçhul cinayetler aydınlatılmasında kritik önem taşıyor.

Doğan, Ergenekon operasyonunun yürütüldüğü İstanbul'a gönderilmeyen "Özel tutuklu" olma özelliğini koruyor. Ergenekon'un bir numaralı sanığı Veli Küçük idrar yollarındaki iltihaplanma nedeniyle sık sık hastaneye kaldırıldığı halde Kandıra Cezaevi'nde tutulurken, kanser teşhisiyle tedavi altına alınan İP Genel Başkanı Yardımcısı Ferit İlsever, tahliye talebi de reddedilerek Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Küçük ve İlsever'den esirgenen imkanlar, emekli Albay Arif Doğan'a sağlanıyor.


Doğan'ın ekibindeki PKK'lının itirafları

Haber dergisi Aktüel, Arif Doğan'ın ekibinde çalışan eski PKK'lı İbrahim Babat'ın itiraflarını yayınladı. Babat itiraflarında, JİTEM'in hukuk dışı bir yapıya bürünmesine, kirli işlere bulaşmasına, rant kavgasına dönüşmesine ve sorgusuz infazlarına yer veriyor. Aktüel Dergisi, 'İtirafçı tetikçilerin hamisi, mafya babasının reisi' başlıklı dosyada, 17 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 2002 yılında Suriye'ye sınır dışı edilen itirafçı İbrahim Babat'ın Kırklareli Cezaevi'ndeki koğuş arkadaşına dikte ettirdiği 11 sayfalık elyazması itiraflarından çarpıcı bölümler yer alıyor.JİTEM'in teröre karşı başarılı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Babat, bunun yanısıra gizli kalmış hukuk dışı uygulamaların da gerçekleştiğini anlatıyor.

yenişafak



Bu haber 284 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,167 µs