Garih’in kanlı gömlek şeması Ergenekon’da | " /> Garih’in kanlı gömlek şeması Ergenekon’da | "/>

En Sıcak Konular

Garih’in kanlı gömlek şeması Ergenekon’da

25 Ağustos 2008 08:44 tsi
Garih’in kanlı gömlek şeması Ergenekon’da  
Eyüp Mezarlığı’nda bıçaklanarak öldürülen işadamı Üzeyir Garih’in kanlı gömleğinin şeması Ümit Sayın’ın evinden çıktı. Katili olarak bir uyuşturucu bağımlısı tutuklanmıştı...

ERGENEKON iddianamesiyle ilgili 443 klasör incelendikçe içinden insanın kanını donduran kimi zaman da şaşırtan bilgi ve belgelere ulaşılıyor. Ergenekon sanıklarının adının karıştığı cinayet ve provokasyonlar bir bir ortaya çıkartılırken, son olarak 2001 yılında Eyüp Mezarlığı’nda bıçaklanarak öldürülen Musevi asıllı işadamı Üzeyir Garih’le ilgili belgeler Ergenekon tutuklusu Doç. Dr. Ümit Sayın’ın evinden çıktı.

TAM 10 BIÇAK DARBESİ ALMIŞ

DOÇ. Dr. Sayın’ın evinde çıkan bir şema kafaları karıştırdı. Adli Tıp uzmanı olan Sayın’ın evinden merhum işadamı Üzeyir Garih’in olay günü üzerinde bulunan gömleğindeki bıçak darbelerini gösteren şema çıktı. Şemaya göre Garih vücudunun ön tarafına altı, arka tarafına ise aldığı dört bıçak darbesiyle öldürülmüş. Bu şemanın Ümit Sayın’ın evinde ne aradığı ya da Sayın’ın bu belgeyi nasıl ele geçirdiği sorularına cevap aranıyor.

İHALE BİR BAĞIMLIYA KALDI

ALARKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih, 25 Ağustos 2001 günü her hafta yaptığı gibi Eyüp’te mezar ziyaretine gittiği sırada yanında kimse olmadığı bir anda bıçaklanarak öldürüldü. Garih’in öldürüldüğü haberinin ardından ortaya birçok senaryo atıldı. Ancak tüm bu tartışmalar sürerken, cinayeti asker firarisi Yener Yermez’in işlediği iddia edildi. Yermez birliğinde yakalandı. Uyuşturucu bağımlısı olan Yermez, Garih’ten para istediğini vermeyince de öldürdüğünü iddia etti.


İŞTE O KROKİ

Dosya:/dosya/icerik/080825-070708-p01k.jpg

 

KANLI gömlek krokilerinde Garih’in vücuduna aldığı bıçak darbeleri tüm ayrıntılarıyla anlatılıyor. Polis ve adli tıp uzmanlarınca çizilen krokilerdeki ayrıntılar şöyle:

ÖN TARAFA 6 BIÇAK

Vücudunun ön tarafındaki bıçak izlerinin yerleri şöyle; l 2 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 54, sağ kenarına 5,5 cm mesafedeki bıçak darbe izi l 4 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 45,5 sağ kenarına 17 cm mesafedeki bıçak darbe izi l 2 cm uzunluğunda sağ kenarından aşağıya doğru L şeklini almış, gömlek alt kenranı 45 bıçak darbe izi l L şeklini almış gömlek sağ kenarına 10 cm bıçak darbe izi l 2 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 41, sağ kenarına 1,6 cm mesafedeki bıçak darbe izi l 2 cm uzunluğunda yıldız şeklinde gömlek alt kenarına 36, sağ kenarına 12 cm cm mesafedeki darbe izi.

ARKADAN DÖRT DARBE

Vücudunun arka tarafındaki bıçak izleri; l 2 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 42, sol kenarına 5 cm mesafedeki bıçak darbe izi l 2 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 40, sol kenarına 8 cm mesafedeki bıçak darbe izi l 2 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 37, sol kenarına 5,5 cm mesafedeki bıçak darbe izi l 4 cm uzunluğunda gömlek alt kenarına 23,5, sağ kenarına 6,5 cm mesafedeki bıçak izi.

star



Bu haber 1,012 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs