En Sıcak Konular

Soruşturma giderleri tek tek kaydedildi!

25 Ağustos 2008 08:51 tsi
Soruşturma giderleri tek tek kaydedildi! Ergenekon soruşturması kapsamında harcanan soruşturma ve yargılama giderleri iddianamenin 388. ek klasöründe yer aldı. Bakın soruşturma ne kadara mal oldu?

 Devlete yaklaşık 110 bin YTL'ye mal olan soruşturmanın masraflarını içeren gider pusulaları iddianamede tek tek not edilmiş.  
 
Özellikle şüphelilerin mekânlarında yapılan aramalarda elde edilen bilgilerin tercümesi, hard disk çözümleri ve yedekleme harcamaları ile sanıkların sağlık masrafları önemli bir yekün teşkil ediyor. Tutuklandıktan hemen sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kuddusi Okkır, Veli Küçük, Şener Eruygur, İlhan Selçuk, Ferit İlsever ve Asuman Özdemir için ödenen hastane ve sağlık raporu masrafları gider tablosunda kayıt altına alınmış.

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde ayrıntılı dökümü verilen masraf listelerinde, soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerin çözümlenmesi, yeni hard diske yedeklenmesi, avukatlara ödenen CMUK ve giderlerinin yanı sıra tutukluların sağlık raporu masrafları yer buluyor. 60 bin YTL'yi aşan ve müdafi avukatlara ödenen CMUK ve diğer giderler, harcamaların en önemli kısmını oluşturuyor. Gözaltındaki kişilerin darp almadıklarına dair verilen raporların ücretleri de bin 200 YTL. Hard disk ve hizmet alınan bilgisayar işçiliğine ödenen para 13 bin 443 YTL. Ele geçirilen 66 sayfalık Yunanca bir belgenin Türkçeye çevrilmesi de 4 bin YTL'ye mal olurken genel olarak tercüme masraflarının toplam tutarı 4 bin 990 YTL olarak kayıtlara geçmiş. İmha işlemlerinin yapıldığı sırada görevli memurlara da mesai parası ödenmiş. Ödeme kararını Savcı Zekeriya Öz kendisi imzalamış. 622 YTL soruşturma ve yargılama sırasında bilirkişilere ödenmiş. Diğer ödenen 22 bin YTL ise soruşturma hazırlığında ve diğer yargılama işlemleri sırasındaki masraflar. Kesilen faturalar gözaltı bütçelerinden karşılanmış ve faturaların altında, 'Fatura bedelinin ileride haksız çıkacak taraftan alınmak üzere şimdilik suçüstü ödeneğinden karşılanmasına karar verildi.' ibaresi yer alıyor.
 
zaman



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs