En Sıcak Konular

Kanadoğlu'nu yakacak iddia !

25 Ağustos 2008 13:29 tsi
Kanadoğlu'nu yakacak iddia !
Sabih Kanadoğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay Savcısı Beyazıt Boran, Vakit'e konuştu.

Geçtiğimiz günlerde emekli Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında, Yargıtay'daki görevi sırasında GSM şirketi Turkcell'ın açtığı davaları öne çekerek ve diğer vatandaşların davalarının zamanaşımıyla düşmesine sebep olarak, “görevi kötüye kullandığı” gerekçesiyle Yargıtay Başkanlar Kurulu'na suç duyurusunda bulunan Yargıtay Savcısı Beyazıt Boran, Vakit'e konuştu.

Suçlamalarla ilgili Kanadoğlu'nun, “İddialar saçma. Ne kadar dosya olduğunu nerden bileyim” sözlerine sert tepki gösteren Boran, Yargıtay'da görev yaptığı 2001-2002 yıllarında Kanadoğlu'nun savcıların kendi alanlarıyla ilgili davalara bakmaz olduğunu ifade ederek, “İcra ceza mahkemelerinin verdiği 10 günlük hafif hapis cezalarına bakmaya başladık. Bu davalar, Turkcell tarafından açılmış davalardı. Kanadoğlu, bu davaların zamanaşımına uğramasını istemiyordu. Yaklaşık 70 savcı, elimizdeki bütün işleri bırakıp Turkcell'in davalarına bakmaya başladık. Bu öncelemeden dolayı başka vatandaşların davaları zamanaşımından dolayı düştü ve pek çok vatandaş bu yüzden mağdur oldu” dedi.

TURKCELL AVUKATI NASIL KURTULDU?
Kanadoğlu'nun suçlamalarla ilgili “saçma” nitelendirmesine de sert tepki gösteren Boran, “İddiaların saçma olduğuna sen değil, yargı karar verecek. O zaman kaç tane Turkcell dosyasına baktığımızı açıkla. Açıklayamıyorsan yargıya saygılı ol” diye konuştu. 2004 yılında yürütülen Neşter-2 operasyonunda Turkcell avukatının “yargıya rüşvet vermekten” tutuklandığını da hatırlatan Boran, avukatın ceza almamasının Kanadoğlu ile Turkcell arasında menfaat ilişkisine dair bir gösterge olduğunu iddia etti. Kanadoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Anayasa değişiklikleri ve laiklik gibi vazifesi olmayan konularda sürekli ortaya çıkıp açıklama yaptığını belirten Boran, “Kanadoğlu belli bir ideolojinin mensubu olduğu için milletin iradesine karşı alerjisi var. Her konuda muhalefet yapıyor. Muhalefeti bırak, suçlamaları açıkla” şeklinde konuştu.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,756 µs