En Sıcak Konular

Nükleer Enerji ihale toplantısı yapıldı

25 Ağustos 2008 14:20 tsi
Enerji Bakanı Hilmi Güler Nükleer Enerji santrali için düzenlenen yarışma hakkında katılımcı firmalara bilgi vedi. Güler'in sözleri şöyle:

Santral İşletmesi Yarışması bilgilendirme toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bilgi, sürdürülebilirlik ve şeffaflığı öncelikli olarak benimsediklerini belirtti. Güler, uzun vadeli düşündüklerini söyledi. Güler, "Kamunun en az müdahale edeceği bir ortam istiyoruz" dedi...

Güler'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

- Biz nükller enerjidejki anlayışımızı 5 sütun üzerine dayandırıyoruz. Bilimsellik , tutarlılık, şeffaflık, sürdürülebilirlik, dürüstlük. Santrallerin işletmesinde bu beş sütun. Bunları mutlaka uygulamak zorundayız. Yatırımcılarımıza da şunu ifade etmek istiyoruz bizim meselemiz bugün değil yarındır uzun vadeli, bu işlere yaklaşmanızı bekliyoruz. Biz uzun vadeli düşünüyoruz sizi de buna davet ediyoruz.

İKİ DÜZENLEYİCİ KURUL OLACAK

- Kamunun tamamen uzak olduğu müdahalesinin olmadığı tam bir rekabet ortamı kurmaya çabalıyoruz. Bundan başıboşluğu kastetmiyoruz. Nükleer de iki düzenleyici kurul olacak. Bunun dışında özelleştirmelerimiz de devam ediyor. Enerji sektöründe rekabete açık şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Sadece bugün için değil çocuklarımız geleceğimiz için gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

-İki önemli konu var gündemimizde arz güvenliği ve küresel ısınmayla birlikte çevre güvenliği. Bizim bulunduğumuz coğrafyada arz güvenliğini biraz daha hassas yaklaşarak çözeceğiz. Çok ciddi bir enerji diplomasisini sürdürüyoruz.

KÜRESEL ISINMANIN TAM ORTASINDAYIZ

- Enerji politikamız geçmişimize yakın gelecekte de güçlü kılacak enstrüman olacaktır.  Çevrekon usunda da küresel ısınmaya dikkat çekmek istiyorum. Tespitlerimize göre küresel ısınmanın tam ortasındayız. Bu konu çok ciddi ele almamız gereken bir konudur.

- Bunlar için çözümlerden biri olarak nükleer enerjisi görüyoruz. Bunu vazgeçilmez  bir enstrüman olarak düşünüyoruz. İlk başlarda hep şu eleştirilerle karşılaştık. Rüzgarınız var güneşiniz var neden nükleer. Biz çevreye en çok hassasiyet gösteren hükümetiz. Bütün yenilenebilir enerjileri hakkında yasaları çıkardık. Rüzgar santralleri için izinler verildi artık sularımız boşa akmıyor. Güneş enerjisi konusunda inanılmaz gelişmelere şahit olacağız.

- Bize güvenin hepimiz birbirimize güvenelim ve güzel geleceğe ulaşalım"

Rotahaber



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,103 µs