En Sıcak Konular

CHP'li Başkan'ın büyük vurgunu!

25 Ağustos 2008 15:52 tsi
CHP'li Başkan'ın büyük vurgunu! Erdoğan'a "önce sana temiz eller lazım" lazım diyen Baykal'ın lideri olduğu CHP'li Orhanlı Belediye Başkanının toplam 300 milyon dolarlık vurgunu ortaya çıktı.

Orhanlı'nın CHP'li Belediye Başkanı Cemil Ekşi, başkanlıktan önce de rahat durmadı. Ekşi'nin müteahhit olarak yaptığı ve trilyonlar kazandığı sitelerin tamamı kaçak çıktı. Böylelikle vurgunun bilançosu 300 milyon doları aştı.

Belediye başkanlığı döneminde usulsüz imar planlarıyla kendisine ve yakınlarına milyonlarca dolarlık rant sağlayan İstanbul'un Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi, müteahhitlik yaparken de rahat durmadı. Hakkında onlarca haber yaptığımız ve İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler tarafından usulsüzlükleri incelenen Cemil Ekşi'yle ilgili özellikle mağdur vatandaşlardan gelen "ihbarların" ardı arkası kesilmiyor. Ekşi'nin şimdi de vatandaştan kat karşılığı aldığı arazi üzerine yaptığı 220 dairenin tamamının kaçak olduğu ortaya çıktı. Müteahhitlik döneminde kat karşılığı inşaat yapan Ekşi'nin "Ekşioğlu Safioğlu Yaşam Sitesi" ndeki 8 bloktan oluşan konutların tamamı, kaçak çıktı. Binbir zorlukla biriktirdikleri paralarla buradan daire alan tam 220 aile ise neredeyse 10 yıldır parasını ödedikleri evlerine tapu almaya çalışıyor.

RESMİ OLARAK YOKLAR!

Ekim 1995'te vatandaşlardan vekalet alan Cemil Ekşi, ortağı Hasan Dağlı'yla birlikte yanlarına Ramazan Safi adlı müteahhidi de alarak şirket kurdu. İşin ilginç tarafı ise vekaletleri üzerlerine alan Cemil Ekşi ve Hasan Dağlı, kooperatifte resmi olarak görünmedi. Planlar çizildi ve inşaat başladı. 8 blok bittiğinde Tuzla Belediyesi, inşaatın 4 kat imar izinli yere 5 kat yapıldığını ve bloklardaki yapı yoğunluğu nedeniyle kaçak olduğunu tespit etti. 22.11.1996 tarih, 285 cilt, 008 yaprak numaralı yapı tatil tutanağı ile inşaat mühürlendi. Ancak ortaklar inşaata devam etti. Bu kez belediye encümeni 3 bin 500 YTL ceza ve yıkım kararı aldı. İnşaat yine devam etti.

UYARIYI DİNLEYEN OLMADI

Bunun üzerine dönemin Tuzla Belediye Başkanı ve İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demirci "İnşaatınızı 20 Mayıs'a dek yıkın. Aksi halde belediyemizce yıkılacak ve savcılığa suç duyurusunda bulunulacak" uyarısını verdi. Ancak inşaat devam etti. Yüzlerce ruhsatsız ve iskansız daire, tapusuz olarak satıldı.

İNŞAATLAR DEVAM ETTİ

Son olarak 2006 yılında belediyeye başvuran tapusuz "evsahipleri", şu cevabı aldı: Binalarınızın kaçak olması nedeniyle verilen yıkım kararı, yapı ruhsatı almanıza engeldir. Cemil Ekşi'nin kaçak inşaatları, Yaşam Sitesi'yle sınırlı kalmadı. Daha sonra yine Tuzla'da, 120 dairelik "Yeni Yaşam Sitesi" Ramazan Safi'yle birlikte kurulan kooperatif tarafından yapıldı. Buna daha sonra 140 dairelik "Mavi Evler Sitesi" de eklendi. Belediye sadece para cezası kesmekle kaldı.

İşte Ekşi'nin icraatları

Ekşi'nin "icraatları", Takvim Gazetesi'nde şu başlıklarla yer almıştı:

23 Mayıs 2008: Hayırlı İşler Cemil Bey: Bağış olarak aldığı okul arazisi 1.5 milyon dolar.

24 Mayıs 2008: Dosyası Kabarık: Su havzalarını imara açarak milyonlarca dolar çıkar sağladı.

28 Mayıs 2008: Eğitim Gönüllüsü: 2 okul arazisinden 2 milyon dolar rant sağladı.

2 Haziran 2008: Başkan fulledi: Formula Petrol'den 5 milyon dolarlık arazi elde etti.

6 Haziran 2008: En değerli vurgun: Ortağı Hasan Dağlı'ya 42 milyon dolarlık rant sağladı.

19 Haziran 2008: Vurgun ittifakı: Kayınbiraderi Aydın Çelik ve Kızılay Başkanı Halil Biçer'e 10 milyon dolarlık benzin istasyonu!

7 Ağustos 2008: Düpedüz soygun: Yakınlarına 20 benzin istasyonu verdi, 100 milyon doları elde etti.

17 Ağustos 2008: Vurgun parkı: 2 milyon dolarlık kamu arazisini kullandı.

18 Ağustos 2008: Binalar da kaçak: Kamu kaynaklarını kullanarak belediyeyi 3 milyon dolar zarara uğrattı.

DAĞLI'YA BENZİN İSTASYONU KIYAĞI

"Vefalı Başkan" Cemil Ekşi, Orhanlı ve Tepeören'de imar uygulamaları yaparken arkadaşlarını da unutmadı. Ekşi'nin, arazi sahiplerinden birlikte vekalet aldığı Hasan Dağlı'ya değersiz bir bölgeden arazi aldırdığını yazmıştık. Dağlı'nın değersiz arazisi, imar uygulamalarından sonra Formula yeri üzerine "taşındı". Dağlı, bir anda 6 benzin istasyonunun yani 30 milyon dolarlık arazinin sahibi oldu.

SAFİ'YE YOLA CEPHELİ ARAZİ

Cemil Ekşi'den Ramazan Safi'ye bir diğer kıyak ise şöyle: Ramazan Safi'nin 1549 parselde hisseli olarak bulunan 899 metrekarelik arazisi bir anda yola cepheli 3.5 dönümlük karayolları arazisi haline geldi. Eğer karayolları bu arsayı satışa çıkarmaya karar verirse Ramazan Safi'yle masaya oturmak zorunda. Safi'nin ilk bulunduğu yerdeki diğer hissedar olan köylülerin arazileri de bir anda değerlerini yitirdi.

Takvim



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,084 µs