tehdit gibi uyarı | " /> tehdit gibi uyarı | "/>

En Sıcak Konular

Rusya'dan Moldova'ya tehdit gibi uyarı

25 Ağustos 2008 16:01 tsi
Rusya'dan Moldova'ya tehdit gibi uyarı
Rusya, Moldova'yı da uyararak, sorunlu bölgeler konusunda Gürcistan'ın düştüğü hataya düşmemesini istedi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Moldova'ya Trans-Dinyester bölgesindeki sorunu, Gürcistan gibi güç kullanarak çözme ''hatasına düşmeme'' uyarısında bulundu.

Medvedev, Rusya'nın sayfiye kenti Soçi'de Moldova Devlet Başkanı Vladimir Voronin ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, ''Kendi ifadeleriyle Gürcü liderler 'bilyelerini' (Güney Osetya ve Abhazya) kaybettikten sonra tüm sorunlar daha da kötü hale geldi ve askeri çatışma ortaya çıktı'' dedi.

Bunun herkese karşı ''çok ciddi bir uyarı'' olduğunu ifade eden Medvedev, ''Bence mevcut tüm çatışmalara bu bağlamda yaklaşmalıyız'' diye konuştu.

Trans-Dinyester sorununun çözümünü görüşme konusunda anlaştıklarını kaydeden Medvedev, ''Bence bunu bugün yapmak için iyi bir neden var. Çözüme ulaşma konusunda çok umutluyum'' dedi.

Voronin de yaptığı konuşmada, ''dondurulmuş çatışmaların'' her an patlamaya hazır volkan gibi olduğuna dikkat çekerek, ''Bu yüzden de bu tip şeylerin ülkemizde tekrarlamamasını sağlayacak akıllılığı göstermek için başka yerlerde olanları hesaba katmanın yararlı olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Analistler, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarını tanıma başvurusunu kabul ettiği toplantılarının Voronin-Medvedev görüşmesiyle aynı güne denk geldiğine dikkat çekerek, Rusya'nın Moldova'nın Trans-Dinyester bölgesinin bağımsızlığını tanımasının bu ülke için ''kabus'' anlamına geleceğini kaydettiler.

Moldova ve ayrılıkçı bölgesi Trans-Dinyester arasındaki çatışmaların sona ermesi için 1990'lı yıllarda bölgeye barış gücü askeri gönderen Rusya, Moldova ve Trans-Dinyester arasında sorunun çözümü için arabuluculuk yapıyor.

AA



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,104 µs