En Sıcak Konular

Bayrampaşa'da iftar çadırı cezaevine kuruluyor

25 Ağustos 2008 17:21 tsi
Bayrampaşa Belediyesi, Ramazan ayında kültür-sanat ve iftar programlarını eski Bayrampaşa Cezaevi'nde gerçekleştirecek. Ayrıca 8 Balkan ülkesinin 21 şehrinde iftar sofrası açacak olan Bereket Konvoyu Balkanlar yolculuğuna uğurlanacak.

Bayrampaşa Belediyesi bu yıl Ramazan programını Bayrampaşa Cezaevinde gerçekleştirecek. Çeşitli kültür-sanat etkinlikleri, iftar sofraları, lunapark ile tanıtım ve satış standlarının yer alacağı cezaevi, ziyaretçiler tarafından da Ramazan ayı süresince gezilebilecek. Bayrampaşa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen "Balkanlar'da Ramazan" projesi için hazırlanan "Bereket konvoyu" ise "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla yine yollarda olacak.

Ramazan ayının bereketini Balkan halklarıyla paylaşmak ve kardeşlik köprüleri kurmak üzere yola çıkacak olan Bereket Konvoyu kervanların sembolü develer eşliğinde ve barış güvercinleri uçurularak uğurlanacak. Bereket Konvoyu Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya ülkelerinin 21 ayrı şehrinde iftar ve kültür sofrası açacak. Bereket Konvoyu uğurlama töreni 26 Ağustos Salı günü Yıldırım Mahallesi, Şehit Kamil Balkan Caddesi üzerinde gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, "Uzun yıllar Bayrampaşa ile adı anılan, adeta Bayrampaşa'nın kaderi haline dönüşmüş olan cezaevinin ilçemizden taşınması üzerine, halkımızın üzerinde bıraktığı olumsuz etkileri ortadan kaldırabilmek amacıyla bu yıl ki Ramazan etkinliklerini cezaevinde gerçekleştirme kararı aldık" dedi. Başkan Bürge, cezaevinin artık sanat ve kültür merkezi olarak anılacağını söyledi.

"Bayrampaşa'dan Balkanlar'a Ramazan" programları ile Ramazan ayının Bereketini Balkan halklarıyla paylaşarak, kardeşlik köprüsü kurmanın gururunu üç senedir yaşıyoruz diyen Başkan Bürge, bereket konvoyunun bu yıl da Balkanlar'da olacağını belirtti.

-CEZAEVİNDE BİN 500 KİŞİYE İFTAR-

Cezaevi içerisinde kurulacak çadırda her gün bin 500 kişiye iftar yemekleri verilecek. İftardan sonra ise sanat, siyaset ve iş dünyasından önemli kişilerin yer alacağı kültür sanat aktiviteleri ve çocuk eğlence programları gerçekleştirilecek. Ayrıca cezaevi içerisinde çocuklar için lunapark kurulurken, tanıtım ve satış stantları da yer alacak. Bayrampaşa ilçesinde gerçekleştirilecek Ramazan etkinlikleri Bayrampaşa Cezaevinde Ramazan ayı süresince devam edecek.

Bereket konvoyunda 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs, 1 jeneratör aracı ve 1 canlı yayın aracı yer alırken, 150 kişilik bir ekip bu organizasyon içerisinde görev alacak. Gidilecek yerlerde Türk mutfağından örneklerin sunulacağı iftar yemekleri verilecek. İftarın ardından sevilen sanatçılar ve gazeteci- yazar, düşünür ve aydınlarının katılacağı sohbet programları düzenlenecek. Gecenin finalinde ise yöresel sanatçıların katılacağı halk konserleri yer alacak.

2005 yılında "Balkanlarda Ramazan" adıyla başlayan, 2006 yılında "Doğudan Batıya Bayrampaşa'da Ramazan" adıyla; Anadolu, Balkan ve Lübnan'a kadar uzanan proje geçtiğimiz yıl ise "Bayrampaşa'dan Balkanlar'a ve Avrupa'ya Ramazan" adıyla büyüyerek devam etti. Bayrampaşa Belediyesi bu yıl bir kez daha "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla Balkanlar'a kardeşlik köprüsü kuruyor.


cihan
 



Bu haber 1,430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,086 µs