En Sıcak Konular

Güler: Olay, PKK'nın faaliyeti gibi değerlendiriliyor

25 Ağustos 2008 21:28 tsi
Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan patlayıcılar, PKK'nın faaliyeti gibi değerlendiriliyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan patlayıcı maddeye" ilişkin, "Olay bölücü örgütün yaptığı bir faaliyet gibi değerlendiriliyor" dedi.

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki İl Güvenlik Komisyonu toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kardeşi Faruk Güler'e şantaj" iddialarına ilişkin bir soru üzerine Güler, "Kardeşim bir çete tarafından para sızdırılmak üzere tehdit edilmiş. Kendisi de buna karşı savcılığa suç duyurusunda bulundu" diyerek, bu kişiler hakkında gerekli işlemin yapıldığını ve yakalanan kişilerle 5 ruhsatsız tabancanın bulunduğunu söyledi.

Güler, söz konusu kişilerin kardeşinden önce 50 bin dolar talep ettiğini, daha sonra bu rakamı 10 bin dolara kadar indirdiklerini bildirdi.

Vali Güler, sorular üzerine, "yakalanan kişilerin 'ellerinde suç unsurları bulunduğuna' dair bir şeyler söylediğini" belirterek, "Ama elde edilen hiçbir suç unsuru yok. Ve bu olaya da polis dilinde 'kolpa' derler. Bu, olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip para sızdırmaya yönelik bir şey. Şantajın içeriğini bilmiyorum" dedi.

Muammer Güler, basın mensuplarının "Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan patlayıcı maddeye" ilişkin sorusu üzerine de bombanın tipi, miktarı, amacı konusunda belli birtakım tespitlerin olduğunu belirterek, "Olay bölücü örgütün yaptığı bir faaliyet gibi değerlendiriliyor. Son günlerde metropollarda maalesef bölücü örgütün bir stratejisi var. Metropollarda bu tip eylemleri yaygınlaştırıyorlar" dedi.

Mersin ve İzmir'de benzeri olayların olduğunu dile getiren Güler, "Bunların tabii dünya şehri olan, Türkiye'nin göz bebeği İstanbul'da da bunu yapmak için çok büyük arayışları var. Geçmişte de bu tip eylemlere tevessül edildi. Birçoğu yakalandı. Yakalanmayanların da tespitleri var, takipleri yapılıyor. Bunun da faillerini kısa zamanda bulacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Vatandaşların duyarlı olmasını beklediklerini, bir ihbarın çok önemli olduğunu belirten Güler, vatandaşların, gördükleri şüpheli paketleri, kişileri, nerede olursa olsun 155'e ihbar etmelerinin bir vatandaşlık borcu olduğunu kaydetti.

Güler, mezarlıktaki patlayıcının türüne ilişkin de "Potasyumla zenginleştirilmiş, bir parça plastik patlayıcı var. Vidalar falan konulmuş. İki tane ayrı olması, bunlardan bir tanesinin boş olması bir şaşırtma şeklini de veriyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor" şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,458 µs