En Sıcak Konular

3. görüşme bitti 4.sü Perşembe'ye

25 Ağustos 2008 21:30 tsi
İşçi sendikaları ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerin 3. sü sona erdi. Görüşme sonrasında Bakan ve sendika temsilcilerinden açıklama geldi.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, bu masada görüştüğümüz birçok konu bizim dışımızda birçok bakanlığı da ilgilendiriyor.

Bu nedenle ortak bir çalışma gereği söz konusu. Biz burda kalınan konuları tüm çerçevelerle ele almaktan yanayız.

Biz sadece parasal boyutu olan bir konu değil. Biz çok köklü değişiklikleri getirecek bir yapıyı konuşuyoruz. Biz tüm çalışanların her yönü ile sorunlarını çözebilecek bir görüşme sürdürülmekte. Başkanlar temsil ettikleri kitleleri sonuna kadar koruyorlar. Ben sayın başkanları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Kamu Sen Bircan Akyıldız, 3. görüşmeyi sona erdirdik. 1. mali ve sosyal hakları değerlendirmeler konusunda çalışma toplu görüşme masasına getirilmiştir. Bu konu ile ilgili değerlendirmelerde bizim rakamsal olarak ifade ettiğimiz rakamlar ile 2008 ile 2009 yılı program bilgileri bize verilmiştir.  Tüm taleplerin 2009 yılı içinde gerçekleşmesi gibi bir talep peşinde değiliz. Ancak alacaklarımızdan vazgeçmiş değiliz. Brüt 100 +100 maaş kat sayısı

2009 yılı bütçede toplu görüşme ikramiyesi istiyoruz. Sendikal ve demokratik haklarla ilgili gelişme bizim açımızdan çok önemli bir gelişmedir.

Bugün kabul kabul edilen konulardan en önemlisi 4B'li çalışanların askerlik sonrası yeniden işe alınması konusudur. Bizi burada görüşmeye yetkili kılanlar istifa etmemizi istiyorlarsa hiç tereddüt istifa ederiz. Ama birileri istiyor diye istifa edecek değiliz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdürüz.

Ahmet Gündoğdu Memur Sen: Gelecek sene işçi memur ayrımını kaldırarak işçi memur eşit halde değerlendirilmesi konusunda mutabakata vardık. Sosyal taleplerimizi ortaya koyduk. Engelli çalışanları, 4B'lilerin durumu, toplu sözleşme hakkından sonra önem verdiğimiz konu mali konudur. Kamu'nun 56 milyar 754 milyon YTL ayrılmış biz bunu yeterli görmüyoruz. Perşembe günü rakamların hükümet kanadı tarafından daha yükseltilerek getirilmesini istiyoruz. Bizim açımızdan Perşembe günkü görüşme çok önemli olacaktır.

haber7



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,068 µs