Hatay oyunu! | " /> Hatay oyunu! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un Hatay oyunu!

25 Ağustos 2008 22:30 tsi
Ergenekon'un Hatay oyunu! Ergenekon terör örgütü tutuklu sanıklarından Küçük'ün evinde bulunan belgelerde askeri ve sivil görevlilere ait fişleme raporları yer alıyor.

Ergenekon terör örgütü tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen belgelerde, Hatay'da görev yapan askeri ve sivil görevlilere ait fişleme raporları yer alıyor. Hatay'da her türlü kaçakçılıktan dönen 3.5 milyar dolarlık büyük ranta dikkat çekilerek, Doğu Akdeniz'deki yapılanmanın önemi vurgulanıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Veli Küçük'ün evinde yapılan aramada, 2006 yılında Küçük'e hitaben yazılan bir ihbar mektubunda Hatay'da görev yapan askeri ve sivil devlet görevlilerinin nasıl fişlendiği ortaya çıktı.

HATAY'IN RANTI 3.5 MİLYAR DOLAR

Bir korgeneral ve bir tümgeneralin çetecilik yapmakla suçlandığı ihbar mektubunda, Hatay'ın illegal rantının büyüklüğüne vurgu yapılıyor.

Şehirde kaçakçılıktan elde edilen rantın yıllık 3.5 milyar dolar civarinda olduğu belirtilen ihbar mektubunda Irak'ın kuzeyinden getirilen hurdalıklar içindeki patlayıcıların Mersin ve Adana'ya ulaştırıldığı ifade ediliyor.

ASKER-SİVİL GÖREVLİLER FİŞLENDİ
44'nolu klasörde yer alan 1881-AVŞAR imzalı metin, Hatay'da görev yapan askeri ve sivil görevliler hakkında hazırlanmış bir raporu içeriyor. Tutuklu sanık Veli Küçük'ün evinde bulunan mektup "Jandarma Kurmay Albay Yahya Şahin'e yapılan komplo" başlığını taşıyor.

İhbar mektubunda Yahya Şahin'e yapılan komployu incelemek üzere yola çıkıldığı, ancak bu sırada elde edilen belgelerin endişe verici nitelikte olduğu görülüyor. 2006 yılına ait olduğu anlaşılan 6 sayfalık raporda, Albay Şahin'in soruşturma geçirdiği anlaşılıyor. Bu soruşturmadan rahatsızlık duyan mekanizmanın, olayda sorumluluğu olduğunu düşündüğü hemen herkesi fişlediği anlaşılıyor.

BÜTÜN ASKERİ KADRO FİŞLENMİŞ
Fişlenen kişiler arasında bir tümgeneral, bir korgeneral, iki tuğgeneral, 6 albay, iki yüzbaşı, siyasi parti il başkanları, milletvekilleri, emniyet müdürü ve yöre esnafından bazı ismiler de bulunuyor. Her ismin karşısında birer paragraflık açıklama ve açıklamalarda "Alevi kökenli, Kürt orijinli, görev yerinde uyumsuz, illegal kişilerin ve kaçakçıların bilgisine sahip, ciddi dikkat edilmesi gereken biri, kumar ve kadın düşkünü" ifadeler yer alıyor. Bu bilgilerin yanı sıra kişilerin özel ilişkileri ve dünya görüşlerine dair ifadelere de rastlanıyor.

ŞAHİN'E TERFİ TALEBİ
Veli Küçük'ün evinde bulunan bir başka 1881 AVŞAR isimli metinde ise yine aynı kişi, Jandarma Kurmay Albay Yahya Şahin'in terfi durumu değerlendiriliyor. "Sayın Paşam" hitabıyla başlayan metinde, yıllar önce silahlı kuvvetlerden emekli olan Veli Küçük'ten terfi talebinde bulunuluyor.

KÜÇÜK'TEN YARDIM İSTENİYOR
JANDARMA KURMAY ALBAY M. YAHYA ŞAHİN AĞUSTOS-2006 İTİBARİYLE TERFİ SIRASINA GİRMİŞTİ. SİCİLİ VE GEÇMİŞ GÖREVLERİ İTİBARİYLE TERCİH SEBEBİ OLACAK HUSUSİYETLERE HAİZDİR. ANCAK TERFİ EDER VEYA ETMEZ. BU JANDARMA TEŞKİLATIMIZIN HİYERARŞİK DÜZENİ İÇİNDE GERÇEKLEŞECEK BİR DURUMDUR. LAKİN BİZİM BURDA MİSYONUMUZUN VE HİZMETLERİMİZİ DEVAM ETTİRMEMİZ AÇISINDAN ÇIKACAK SONUÇ BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİDİR...

Yahya Şahin'in istendiği gibi görevlendirilmesi halinde Doğu Akdeniz bölgesindeki yapılanmanın daha güçlü bir biçimde yoluna devam edebileceğinin altı çiziliyor.

KÜÇÜK'TEN YARDIM İSTENİYOR

EĞER TERCİH SEBEBİ OLUPTA-Kİ BU DURUM ANCAK SİZİN HİZMETLERİNİZ VE DESTEĞİNİZLE OLABİLİR. GENERALLİĞE TERFİ ETMESİ DURUMUNDA 2006 AĞUSTOS TERFİ DÖNEMİNDE BOŞALACAK OLAN ADANA JANDARMA BÖLGE KOMUTANLIĞINDA GÖREVLENDİRİLMESİ DOĞU AKDENİZ BÖLGESİNDE SAĞLAM BİR YAPILANMAYI DAHA KOLAY BAŞARMAMIZI SAĞLAYACAKTIR.

Küçük'ün evinde bulunan raporlar "Emir ve görüşlerinize arz ederim" cümlesiyle bitiyor.

samanyoluhaber
 
             
 
 
 



Bu haber 2,515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,829 µs