Ya Gül gelirse korkusu! | " /> Ya Gül gelirse korkusu! | "/>

En Sıcak Konular

Ya Gül gelirse korkusu!

26 Ağustos 2008 08:02 tsi
Ya Gül gelirse  korkusu! Abdullah Gül'ü milli maça davet ettiler ama şimdi uykuları kaçmaya başladı. İşte nedeni...

6 Eylül'de oynanacak Ermenistan-Türkiye maçı için Cumhurbaşkanı Gül'ün makamdaşı Sarkisyan'ın gayri resmi davetine icabet edip etmeyeceği belli değil. Ancak Gül'ün gitme eğiliminde olduğuna dair işaretlerin artması, protesto gösterilerinden endişe eden Erivan yönetiminin uykularını kaçırıyor.

Erivan, 6 Eylül'de oynanacak Ermenistan- Türkiye 2010 Dünya Kupası Eleme Grup maçına hazırlanırken, Ermeni makamlarının en önemli endişesi, maçı izlemek için gelecek Türkler'in güvenliği. Erivan yönetimi, tarihi maça günler kala hazırlıklarına devam ediyor. Başkent'teki 50 bin kişilik Razdan Stadyumu'nda oynanacak maç için Türk taraftarlara 2 bin 500 bilet ayrıldı.

Bu rakam, FIFA'nın stat kapasitesinin en az yüzde 5'inin deplasman takımının seyircisine ayrılması yönünde tüm ülkelere uyguladığı standart üzerinden belirlendi. Ermeni Futbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun maça kaç Türk taraftarının geleceğine dair bildirimde bulunmasını bekliyor.

Güvenlik alarmda

Ermeni otoriteleri, maç öncesi ve sonrasında Erivan'da olası bir gerginliği önlemek amacıyla seferber oldu. Çünkü, tüm dünyanın dikkatinin yoğunlaşacağı maç öncesi ve sonrasında her iki ülke taraftarları arasında herhangi bir gerilimin yaşanmaması isteniyor. Bu nedenle Ermeni Ulusal Güvenlik Servisi, maçı izlemek için Erivan'a gelecek Türk taraftarların güvenliği için olağanüstü önlemler alacak. Stat giriş ve çıkışlarında sıkı denetimlerin uygulanması öngörülürken, Erivan sokaklarında da adeta sıkıyönetim uygulanacak.

Stadyumda gayri resmi zirve

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermeni meslektaşının maç davetine vereceği yanıt ise gerek her iki ülkenin gerekse dünya kamuoyunun merak konusu. Ancak, kulislerde, Gül'ün, son dönemlerde Türkiye ve Ermenistan arasındaki ılıman politikaların samimiyetinin test edilmesi açısından söz konusu fırsatı mutlaka değerlendireceği ve Ermeni Cumhurbaşkanı'nın ‘gayri resmi' davetine icabet edeceği yönünde görüşler ifade ediliyor. Ancak güvenlik konusunda Erivan'ın endişeleri bu yönde de artıyor. Çünkü, aşırı milliyetçi Ermeni grupların ve Sarkisyan muhaliflerinin Erivan sokaklarında Cumhurbaşkanı Gül'e yönelik Türkiye karşıtı protesto gösterileri gerçekleştirmeleri bekleniyor.

Gül'ün maça gitmesi halinde Ermenistan'a İçişleri Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı güvenlik makamlarından bir heyet gidecek ve Ermeni makamlarla yapılan görüşmeler sonucunda güvenlikle ilgili kıstaslar belirlenecek. Gül'ün davete icabet etmesi halinde de her iki Cumhurbaşkanı arasında gayri resmi bir protokol uygulanacak. Maçı protokol tribününden izleyecek olan Gül'ün Serzh Sarkisyan'la kuvvetle muhtemel olarak Razdan Stadyumu'nda gayri resmi bir görüşme gerçekleştireceği öngörülüyor.

bugün



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs