En Sıcak Konular

Sezer'den Erdoğan'a ağır sözler!

26 Ağustos 2008 08:28 tsi
Sezer'den Erdoğan'a ağır sözler! DSP genel Başbakan Erdoğan'a ateş püskürdü. Sezer Erdoğan'ı "Sahte kabadayıların daniskası" ve "bölücülerin daniskası" ilan etti...

Sezer:Erdoğan bölücü daniskası

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde partisine katılımlar nedeniyle düzenlenen törende konuşan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Rize'de hidroelektrik santrallara karşı çıkan çevrecileri "Boş vakitlerini değerlendirenler" diye niteleyen ve "Ben çevrecinin daniskasıyım" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Zeki Sezer, "Birçok şeyin daniskası", "Sahte kabadayıların daniskası" ve "bölücülerin daniskası" ilan ettiği Başbakan Erdoğan için, “Başbakanların daniskası değil, yüz karası” ifadesini kullandı.

DSP lideri Zeki Sezer, partisiye katılanlar için düzenlenen törene katılmak amacıyla bugün sabah saatlerinde Muğla'ya geldi. Sezer, parti binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı ağır bir dille eleştirdi. AKP Hükümetinin görev yaptığı 6 yıl içerisinde ekonominin battığını, işsizliğin arttığını, maliyetleri üç kat artmasına rağmen ürünlerini aynı fiyata satan çiftçinin süründüğünü, emeklilerin nefes alamaz hale geldiğini, çalışanların alım gücünün ise giderek azaldığını savundu. Gerçekleri yansıtmadığını belirttiği enflasyon rakamları baz alınarak verilen ücret zamlarının vatandaşın derdine çare olmadığını ileri süren Sezer, “6 yıldır süren bu karanlık tablo, tersine başlangıçla son bulacak. Bu kez DSP, AKP'nin ardından hükümete gelecek ve Türkiye rahat bir nefes alacak. Tüm partiler bir yana AKP bir yana” diye konuştu.

"KABADAYILARIN VE BÖLÜCÜLERİN DANİSKASI"
Sezer, Başbakan Erdoğan'ın Rize'de sarf ettiği ve kamuoyunda büyük bir tartışma yaratan "çevrecilerin daniskasıyım" sözlerine de tepki gösterdi. Başbakan'a "Sahte kabadayıların daniskası', "bölücülerin daniskası' gibi ağır ifadelerle yüklenen Sezer, şunları söyledi:

“Başbakan, demokrasiye ne kadar inandığını gösteriyor. Şimdi de gösteri yapan çevrecilere taktı. Duyarlılık gösteren çevreci gönüllüleri hedef aldı. Onlara saldırıyor, onları "işsiz güçsüz yapılan her şeyi engelleme girişiminde bulunan insanlar" olarak gösteriyor. Kendisini de "çevrecilerin daniskası" ilan ediyor. Birçok şeyin daniskası bu Başbakan, çevrecinin daniskası mı bilmiyorum. Densizliğin daniskasını altı yıldır her alanda yapıyor. Rejimi tehdit eden girişimlerin daniskasını yapıyor, örgütlenme özgürlüğünü engellemenin daniskasını yapıyor bu Başbakan. Türkiye'yi yüzlerce yıl öncesinin adımlarını atarken karanlık dönemin bugünkü temsilcilerin daniskası Başbakan. Sahte kabadayılığın da daniskasını yapıyor. Sokaktaki vatandaşı azarlıyor. Başımızda beceriksizliğin daniskası bir hükümet ve başbakan var. Her şeyi bir bir sattılar. Varlıklarımızı sattılar, toprakları sattılar. Rejimi ve sistemi tehdit ediyorlar. İnsanları, "başörtüsü takan, takmayan, Alevi, Türk, Kürt" şeklinde kutuplara bölüyorlar. Bu anlamda Başbakan ve Hükümeti bölücülüğün daniskasını yapıyor.”

“BAŞBAKANLARIN YÜZ KARASI”
Partililerden yükselen "Başbakanların yüz karası" sesleri üzerine gülmekten kendini alamayan Sezer, “Yani tam buna uyuyor, yüz karası” dedi. Sezer, özelleştirme sürecine giren Milli Piyango hakkındaki bir soruya ise “Milli Piyango gibi altın yumurtlayan bir tavuk niye satılır anlamış değiliz. Ya yandaşlara ya yabancılara satacaklar yine. İktidar olduğumuzda Milli Piyangoyu geri alacağız. Bu dikkate alınsın” yanıtını verdi.

hurhaber



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs