En Sıcak Konular

Kravat yedirten yanlış hesap!

26 Ağustos 2008 08:35 tsi
Kravat yedirten yanlış hesap! Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin itirafı basit gerçeği ortaya koydu...

‘Ruslar blöf yapıyor sandım’ 

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Güney Osetya krizi öncesinde Rusya’nın blöf yaptığını ve Abhazya’ya saldıracağını düşündüğünü söyleyerek kendisinin hatalı olduğunu itiraf etti

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Fransız Liberation gazetesinde dün yayımlanan röportajında, Güney Osetya’nın Rusya için önemsiz bir toprak olduğunu düşündüğünü, ilk gerilimi blöf algıladığını ve her şeyi durdurabileceklerini sandığını söyledi. Gürcü lider, ‘Bu hatayı yaptım çünkü gerçek saldırıyı Abhazya’ya bekliyordum. Rusya’nın Tiflis’e saldırabileceğini düşünmedim’ ifadelerini kullandı.

RUSLAR PARAYI SEVİYOR

Gürcİstan’In şu anda her zamankinden daha fazla NATO ve AB üyelik perspektifi olduğunu belirten Saakaşvili, artık SSCB olmadığını söylediği Rusya’nın NATO’ya karşı zafer kazandığı izlenimi vermeye çalıştığını, ancak uzun vadede oyunu kazanamayacağını, Rus yöneticilerin parayı çok sevdiğini ve Batı’ya çok bağımlı olduklarını dile getirdi.

AVRUPA’NIN SINIRLARINA TEHDİT

SAAKAŞVİLİ Rusya Federasyonu Konseyi’nin Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarının tanınması için yaptığı çağrıyı ise ‘Avrupa’nın sınırlarını güç kullanarak değiştirme girişimi’ olarak niteledi.

RUSYA ‘TANIMA’ SİLAHINI ATEŞLEDİ

Rusya Meclisi’nin üst kanadı Federasyon Konseyi’nde sabah saatlerinde gerçekleşen bir oylamada, Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgeleri Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını tanıması için çağrıda bulunan bir karar onaylandı. Aynı tasarı öğleden sonra da meclisin alt kanadı Duma’da onaylandı. Duma’nın onayladığı bur başka tasarıda ise tüm dünya meclislerine iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanıma çağrısı yapıldı. Bu kararların yürürlüğe girmesi için Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev tarafından onaylanması gerekiyor.


Hayalet kente dönüş

Rusya’nIn çekilmesi ile ilgili tartışmalar sürerken saldırlar sırasında Gori’den kaçan siviller harabeye dönmüş evlerine dönmeye başladı. Evlerine dönen Gorililer hayalet kentin içinde harabeye dönen evlerinden öncelikle kullanlabilir eşyaları çıkarmak için uğraşıyorlar. Birçoğu ise nerede yatacaklarını bilmiyor. Öte yandan Rus barış gücü askerlerinin Gürcistan içlerinde kalmaya devam ettiği bildirildi. Rus barış gücü askerleri Gürcistan’ın Poti limanı çıkışında oluşturdukları kontrol noktasında limanı gözlemlemeye devam ediyor. Gürcistan’ın Senaki ve Abhazya sınırındaki Zugdidi kentine giden yol boyunca da Rus askerleri bulunuyor.

star



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,757 µs