En Sıcak Konular

Bu da Ergenekon'un meczubu!

26 Ağustos 2008 10:10 tsi
Bu da Ergenekon'un meczubu! Ergenekon soruşturmasının binlerce sayfa tutan iddianamesi ve eklerindeki karanlık ilişkilerin, planların ve fişlemelerin arasında saklı ilginç portreler var. Bunlardan biri de İhsan Göktaş...

İhsan Göktaş bazen MİT mensubu oluyor, bazen Scientology’yi deşifre eden kahraman, bazen gizli casus...

Sürekli proje üreten ancak bir türlü tutunamayan İlhan Göktaş, ilginç bir karakter. Aynı ‘derin devlet dolandırıcısı’ Yalçın Tanfer gibi bazen kendisini MİT mensubu olarak tanıtıyor, bir yandan yurtdışı kaynaklı Scientology tarikatının Türkiye yapılanmasını deşifre etme iddiasıyla televizyona çıkıyor, bir yandan da Kuvayi Milliye Derneği’nde gizli kamerayla kayıtlar yapmaya çalışıyor. Çoğu zaman başaramıyor. Önce kendisine ait olmayan bir dükkanı satmaya çalışmakla suçlanarak yakalanıyor, sonra da Ergenekon soruşturmasında...

 
SCIENTOLOGY TARİKATI TARAFINDAN ZORLA EVLENDİRİLMİŞ

Göktaş, 1973 Berlin doğumlu. Alman vatandaşı olarak kendisine seçtiği isim ise Isaak Himmelstein. Almanya’da mimarlık bürolarında çalıştı. Kendi deyimiyle Scientology tarikatı tarafından Almanya’dayken ‘avlandı’. Dokuz yıl üyesi olduğu bu tarikat tarafından zorla evlendirildiğini öne sürüyordu. 2004’te eşiyle Türkiye’ye yerleşti.

 
SCIENTOLOGY TARİKATININ TÜRKİYE YAPILANMASI

Tarikatın Türkiye’de yapılanmaya çalıştığını öne sürerek televizyonlara çıktı ve tarikatın Türkiye’deki liderinin olaylı bir şekilde boşandığı eski eşi olduğunu öne sürdü. Anlatımlarına göre tarikatın gerçek yüzünü gördüğü için eşinden boşanmıştı. Tarikatın Türkiye’deki Anayasal düzeni yıkarak kendi ideolojisine göre bir sistem oluşturmaya çalıştığını savunuyordu.

 
KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİNİ İHBARA HAZIRLANIYORDU

Basına bu tarikat konusunda açıklamalar yapan Göktaş, aynı zamanda üyesi olduğu Kuvayi Milliye Derneği’ni de iki ay sonunda ihbar etmeye hazırlanıyordu. Oysa 2007 Ekim ayında üye olduğu dernekte, başkan Hüseyin Görüm tarafından ‘Kuvayi Milliye Derneği Uluslararası İstihbarat Sorumlusu’ olarak görevlendirilmişti. Görüm’ün dernekte yaptığını öne sürdüğü esrar partilerini gizli kamerayla kaydetmek için bir haber programıyla anlaşmıştı. Birkaç ses kaydı yapmıştı. Bilgisayarına aldığı bir notta derneğin genel başkanı olacağı yazılıydı.

 
DOLANDIRICILIK OLAYINA KARIŞTI

Bu sırada adı bir dolandırıcılık olayına karıştı. Haziran 2007’de evsiz kalmıştı. Bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı Zeytinburnu Telsiz Mahallesi’nde yaşayan Hasan Karabal isimli esnaf dükkanında kalmasına izin verdi. Ancak bir süre sonra Esenler Giyimkent’te Karabal’ın başka bir dükkanında kalmasının uygun olacağını söyledi. Göktaş altı ay bu dükkanda kaldı. Karabal farkında değildi ama bu sırada Zeytinburnu’ndaki dükkanından tapuları, kimlik fotokopileri, ikametgahı, nufüs cüzdan suretleri, imza beyannamesi çalınmıştı.

Göktaş, Giyimkent’te kalırken Esenler’de gittiği pastanede karnını doyuruyordu. Pastanenin sahibi Rasim D. ifadesinde Göktaş için şunları anlattı: “MİT mensubu olduğunu söylüyordu. Ocak 2008’de ‘Buradaki görevim bitti. Giyimkent’te bir dükkanım var. Uygun koşullarda satmak istiyorum. Alıcı bulabilir misin?’ dedi. Ben de tanıdığım bir emlakçıyla tanıştırdım.”

Göktaş ve Kuvayi Milliye Derneği’nden tanıdığı Doğan Özer ile kendisini Hasan Karabal olarak tanıtan bir kişi emlakçıyla buluştu. 215 bin dolara anlaştıktan sonra tapu işlemlerine başlandı. Göktaş ve Özer 1000 dolar kaparo aldı. Ancak daha sonra satıştan vazgeçtiklerini söyleyerek ortadan kayboldular. Dükkan sahibi ‘gerçek’ Hasan Karabal, olaydan emlakçının telefonuyla haberdar oldu. Evraka baktığında kimlik fotokopisinin üzerinde bir başkasının fotoğrafının yerleştirildiğini gördü. Karabal’ın telefonla ulaştığı İhsan Göktaş, ‘ortaya çıkarttığı’ tarikatın kendisinden intikam almak için bir komplo kurduğunu anlatıyordu. Karabal’ın şikâyeti üzerine Göktaş, Kuvayi Milliye Derneği’nde gözaltına alındı. İfadesinde suç Doğan Özer’e attı.

VE ERGENEKON SANIĞI
Bundan birkaç gün sonra 18 Ocak 2008’de bu kez Ergenekon operasyonunda örgüt üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Savcıya verdiği ifadede örgütle ilgisinin olmadığını, Kuvayi Milliye Derneği’ni ihbar etmek için hazırlıklar yaptığını detaylı şekilde anlattı: “Derneğe narkotik tarafından suçüstü yapılmasını istiyordum. Polise başvuru için hazırlık yapmıştım.“

'YÜZDE YÜZ MAĞDURUM'
Göktaş, serbest bırakıldıktan sonra incelemek üzere alıkonulan bilgisayarının kendisine verilmesi için savcı Zekeriya Öz’e bozuk Türkçesiyle bir dilekçe yazdı. Göktaş, mağduriyetini şunları sıralıyordu:
“Bilgisayarımın alınması nedeniyle acil devam çalışmam gereken konuları yüzde 100 durdurdu.

12 ülkeye internetten takım elbise pazarlama yüzde 95 faaliyetlerine başlama aşamasında.
Savunma Bakanımız Vecdi Gönül kalemi Kılıç hanım ve Mehmetçik Koruma Vakfı’yla projelendirme aşamasında olduğum Pilotsuz Göktaşgözcüleri Ticari faaliyetlerim yüzde 100 durmuş durumda.

Televizyonlarla toplantılar yaptığım gizlilik anlaşmaları bitim aşamasında, ünlü bir sanatçıyla sözleşmelerim tam bitim aşamasında olduğu televizyon programı çalışmalarım yüzde 100 durmuş vaziyette.

Uluslararası avukat arama hizmetim bitim aşamasında ve web mühendislerime sayfaları yapılandırmaları için görev veremiyorum.”

Göktaş’ın dinlemeye takılan telefon görüşmeleri de ilginç. Ev arkadaşlarına evde makarna olup olmadığını soran Göktaş, komşunun acıyarak tavuk verdiğini öğrenince seviniyor. Ayrıca İran Konsolosluğu’na yazdığı 7 Mart 2007 tarihli dilekçede “Selamün Aleykum. Ben İran İslam Cumhuriyeti’nden yüklü miktarda bakır temin etmek istiyorum. Hürmetlerimle” yazıyor.
 
radikal



Bu haber 1,400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,214 µs