En Sıcak Konular

Independent: Türkiye işgal eder

26 Ağustos 2008 10:17 tsi
Independent: Türkiye işgal eder
İngiliz The Independent gazetesi, ABD ile Irak arasında yapılan Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilmesine ilişkin anlaşmayı değerlendirdi.

Gazete, anlaşmanın uygulanması halinde en önemli noktalarından birisinin, önümüzdeki yazdan itibaren ilk kez Amerikan askerlerinin Irak'ta en fazla asker bulunduran ülke pozisyonunundan kurtulacağı olduğunu kaydetti.


Irak'ta yıllar süren mezhep kavgalarından Şiilerin galip çıktığını ve başkent Bağdat'ın yüzde 75'ini onların kontrol ettiklerini yazan gazete, "Sünniler zaten ayrı bir bölgeyi ele geçirmede çok zayıflar. Kürtler ise Irak'ın bir parçası olarak kalmak zorundalar. Aksi takdirde Türkiye'nin işgaliyle karşılaşırlar" yorumunu yaptı.

Haberde ayrıca, Irak'ın merkezi hükümetinin, Kürtlerin Kerkük petrollerini arama ve çıkarma konusunda yapılan anlaşmaları ödüllendirmede kendisine oldukça güvendiği ifade edildi.

Iraklıların, Amerikan askerlerinden sonra kendi ülkelerini kontrol etme kapasitelerinin olduğu kaydedilen haberde "Çünkü Irak'ın üç büyük topluluğu da birbirlerini seviyorlar. Ancak bunlar arasında Şiiler galip gelen mezhep oldu. Zaten bu durum Amerikan işgalinden sonra kaçınılmazdı. Şiiler, ülkenin yüzde 60'ını oluşturuyor. Şimdi Şiiler ülkenin ve ordunun çoğunluğunun kontrol ediyor" denildi.

The Independent, Amerikan askerlerinin ülkeyi terk etmesi durumunda ülkenin parçalanma ve parçalanmama olasılıklarının var olduğuna dikkat çekti.

CHA

Editörün notu: Değerli okurlarımız, bu haberde kullanılan bir önceki fotoğraf gözden kaçırılmış önemli bir hatadır. Hatanın farkına varıldıktan sonra fotoğraf derhal değiştirilmiştir. Türkiye'nin bütünlüğü ile ilgili hassasiyetimiz okurlarımızca da bilinmektedir. Bu hatadan ötürü tüm okurlarımızdan özür dileriz.



Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,808 µs