En Sıcak Konular

Vali Güler'in kardeşine şantaj!

26 Ağustos 2008 10:26 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler'in kardeşi Faruk Güler'e "Ellerinde kadınlarla çekilmiş seks görüntüleri bulunduğunu" ileri sürerek 100 bin euro isteyerek şantaj yaptığı belirtilen altı kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in kardeşi Faruk Güler'i, ellerinde kadınlarla uygunsuz halde çekilmiş görüntüleri bulunduğunu söyleyerek şantaj yaptığı öne sürülen 6 kişi gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde getirildi. Faruk Güler'den görüntüler karşılığında yüksek miktarda para istediği belirtilen şüphelilerden Yunus Emre Esatoğlu tutuklandı.


İstanbul Organize polisinin yaptığı operasyonla İstanbul Valisi Muammer Güler'in kardeşi İşadamı Faruk Güler'e "Kadınla çekilmiş görüntülerin var" diye şantaj yaptıkları iddia edilen 6 kişi yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından Yunus Emre Esatoğlu ile Mehmet Ali B. "şantaj ve tehdit" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi, 4 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemece tekrar sorgulanan Yunus Emre Esatoğlu tutuklanırken, Mehmet Ali B. serbest bırakıldı.

Faruk Güler'i tehdit ettiği ve şantaj yaptığı iddiasıyla tutuklanan Esatoğlu'nun ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Faruk Güler'le daha önceden patronum olan Bedri Atay aracılığıyla tanışmıştım. Tanışmamız şöyle oldu: Bir gün Bedri Atay'la Faruk Güler Ortaköy'e bir restorana gideceklerdi. Bedri Atay'ın aracına Faruk Güler bindi. Ben de araçta şoförlük yaptım. Arabada Faruk Güler, Parizen Disko'ya giderek eğlendiğini, polis uygulamasına denk geldiğini görüntülerin güvenlik kamerasına yansıdığını belirterek Moldova'da kız arkadaşı olduğunu, hafta sonlarını bu kız arkadaşı ile geçirdiğini Bedri Atay'a anlatıyordu. Ben de bu konuşmaları dinlemiştim. Bedri Atay ile Faruk Güler araçtan inip restorana gittikten sonra Bedri Atay'ın cep telefonundan Faruk Güler'in telefonunu bularak kendi telefonuma kaydettim. Bedri Atay'a ait Sönmez Otel'de çalışıyordum ve bu işyerinden yaklaşık 40 gün önce ayrılmıştım. İşsiz kalınca ve param olmayınca uyuşturucunun da verdiği etkiyle Faruk Güler'i arayarak kendisinin kadınlarla görüntü kayıtlarının olduğunu söyleyerek para istedim. Parayı vermediği takdirde görüntüleri basına vereceğimi söyledim. Aslında elimde bu tür görüntü kayıtları yoktu. Ben tamamen Bedri Atay ile olan görüşmelerinden elde ettiğim bilgileri onun aleyhine kullandım. Benimle birlikte gözaltına alınan diğer şüphelilerin bu olaydan haberi yoktu. Tamamen kendi başıma planladığım bir olaydır. Yaptığımdan pişmanım."

MUAMMER GÜLER: BUNA KOLPA DERLER

İstanbul Valisi Muammer Güler, kardeşi Faruk Güler’e şantaj iddiasına ilişkin, "Kardeşim bir çete tarafından para sızdırılmak üzere tehdit edildi. Kendisi de buna karşı savcılığa suç duyurusunda bulundu" dedi.
Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki İl Güvenlik Komisyonu toplantısından ayrılırken, gazetecilerin "Kardeşi Faruk Güler’e şantaj" iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.
"Kardeşim bir çete tarafından para sızdırılmak üzere tehdit edilmiş. Kendisi de buna karşı savcılığa suç duyurusunda bulundu" diyen Güler, bu kişiler hakkında gerekli işlemin yapıldığını ve yakalanan kişilerle 5 ruhsatsız tabancanın bulunduğunu söyledi.
Güler, söz konusu kişilerin kardeşinden önce 50 bin dolar talep ettiğini, daha sonra bu rakamı 10 bin dolara kadar indirdiklerini bildirdi.
Vali Güler, sorular üzerine, "yakalanan kişilerin ’ellerinde suç unsurları bulunduğuna’ dair bir şeyler söylediğini" belirterek, şunları kaydetti:
"Ama elde edilen hiçbir suç unsuru yok. Ve bu olaya da polis dilinde ’kolpa’ derler. Bu, olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip para sızdırmaya yönelik bir şey. Şantajın içeriğini bilmiyorum. Kardeşimin hiçbir şekilde tanımadığı insanlar. İlk defa karşılaştığı insanlar. Görüntülerden bahsetmişler, ama ortada ne bir görüntü, ne de suç unsuru bir şey var. Kendileri de ifadelerinde ’olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip kendisinden para sızdırmak istediklerini’ belirtmişler."
Kardeşinin Sivil Savunma Uzmanlığından emekli olduğunu kaydeden Güler, "Suç işleyen kim olursa olsun, suç kime karşı işlenirse işlensin bir ayrıcalık yoktur. Kanuni gereği yerine getirilir. Yakalanan kişiler ifadelerinde de aynen, ’Valinin kardeşidir. Belki korkar bize para verir diye tahmin ettik, ama elimizde herhangi bir şey yok’ diye itirafta bulunmuşlar" dedi.
Vali Güler, "Olayı ne zaman öğrendiğine" ilişkin bir soru üzerine de kardeşinin "Adamın biri telefonla arıyor ne yapayım?" dediğini, "yapacağı şeyin Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmak olduğunu" kardeşine anlattığını söyledi.
Kanun hükümlerinin kardeşi, kendisi ve bir başkası için aynı olduğunu ifade eden Güler, "10-15 gün önce böyle bir tehditte bulunmuşlar. Kendisi önce ciddiye almamış. Kendisine dedim ki ’bunu sana ısrarla yapıyorlarsa yapacağın şey savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır.’ O da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından takibe alındı. Tespit edildi, adamlar derdest edildi. İçlerinden bazılarının cezaevinden yeni çıktığı tespit edildi" şeklinde konuştu.

8 sütun



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs