En Sıcak Konular

Rusya'dan Dünya'yı ürperten uyarı!

26 Ağustos 2008 12:30 tsi
Rusya'dan Dünya'yı ürperten uyarı! Dünya, Kafkaslardaki krizin aşılmasını beklerken Rusya'dan tüm Dünya'nın tüylerini diken diken eden bir açıklama geldi. Rusya'nın bu uyarısı Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma ve üst kanadı Federal Konsey'de Gürcistan'ın özerk bölgeleri Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarının tanınmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, NATO ile ilişkileri kesebileceklerini açıkladı. Ardından Karadeniz'de artan NATO savaş gemileri ile ilgili açıklama yapan Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoli Nogovitsin, NATO'nun Karadeniz'e dokuz savaş gemisi gönderdiğini açıkladı. Henüz herhangi bir provokasyon olmadığına dikkat çeken Rus komutan, dikkatli olduklarını belirtti.
Rus askeri istihbarat kaynaklarına göre Karadeniz'de NATO gemilerinde 100'den fazla Tomahawk füzesi ile Harpoon gemi savar füzeler bulunuyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, NATO'nun Karadeniz'e saldırı birliği kurduğunu iddia etti. Nogovitsin Rusya'nın Gürcistan'ın limanlarına gelen gemilerle ilgili herhangi bir kontrol yapmadığını, sadece Poti limanı çevresinde devriye görevi yaptıklarını, bu çerçevede gelen giden gemilerdeki kargoları denetlediklerini belirtti.

Rusya'nın 1992 yılında Güney Osetya'ya barış gücü gönderdiği anlaşma dahil olmak üzere uluslararası anlaşmalara aykırı bir durumlarının olmadığını kaydederek, "Gürcistan diğer taraftan Gori ve Senaki şehirlerinde yığınak yapıyor. Sabotoj grupları alt yapı ve iletişimin kırılması için çalışma içinde bulunuyorlar." dedi.

8 sütun



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,145 µs