En Sıcak Konular

TÜRKSAT'ta ikinci skandal!

26 Ağustos 2008 16:03 tsi
Yirmi günde satışı yapılacak olan TÜRKSAT’a ait 150 trilyonluk İstanbul Ümraniye Tepeüstü'ndeki konut ve ticaret alanı imarlı 84 dönümlük arazi kime peşkeş çekilecek?

TÜRKSAT’a ait İstanbul Ümraniye Tepeüstü'ndeki konut ve ticaret alanı imarlı 84 dönümlük arazi genel müdür Özkan Dalbay ve birkaç yetkili dışında kimsenin haberdar olmadığı bir biçimde satışa çıkarıldı.

TÜRKSAT web sayfasında satışa dair tek kelime edilmezken bir gazetede ilanı yayınlanan arazinin ihale şartlarına uyulmadan kısa bir sürede açıklanarak satışa sunulması uzmanların tepkisini çekti.

ARAZİ KİME PEŞKEŞ ÇEKİLECEK?

Değeri gösterilen bedelin çok üzerinde olan bir arazinin kısa bir sürede satışa sunulması değerinin altında belirli firmalara peskeş çekileceği iddialarını gündeme getirdi. Çünkü satış tarihi olarak belirlenen 11 Eylüle kadar Türkiye’de hiçbir firmanın açıklanan muhanmen bedeli tamamlaması mümkün değil.

TİMETÜRK’e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre ihale ilan edilmeden önce bazı firmaların ihale tarihini bildiği ve ihaleden önce hazırlıklara girdiği iddia ediliyor

TEM otoyolunun Ümraniye-Şile yolu kavşağında yer alan arazinin lüks konut projeleri ve alışveriş merkezlerinin hızla yayıldığı bir bölgede olması, Carrefour ve Maya gruplarının arazilerinin hemen yanında yer alması kafalardaki soru işaretlerini arttıyor.

TELEKOM’dan alınan bilgide satışa sunulan arazinin üç sene önce TELEKOM tarafından TEKNOKENT olmak üzereTÜRKSAT’a devredildiği ve arazinin protokole aykırı açıklandığı gibi satılamayacağı belirtiliyor. TÜRKSAT’ın bu protokole uygun davranmamasının kanuna aykırı olduğu Telekom yetkilileri tarafından da ifade edildi.

PERSONEL SUSTURULUYOR MU?

Öte yandan TÜRKSAT’da görev yapan personele de baskıyla yeni sözleşme imzalatıldığı öne sürüldü. Timetürk’e yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, iş hukukuna aykırı olarak halen çalışmakta olan personel, yeni işe girmiş gibi şartlar dahilinde sözleşmeyi kabul etmeye mecbur bırakılıyor.

Personele imzalatılan sözleşmenin 6’ncı maddesinde “Deneme süresi iki aydır. Taraflar bu sözleşmeyi ihbarsız ve tazminatsız feshedebilir” deniliyor.

Yıllardır TÜRKSAT’ta yönetici, uzman veya her hangi bir elemanın bu sözleşmeye göre tazminat hakkı bulunmadığı gibi bu kişlere yeni işe başlayan bir eleman muamelesi yapılıyor.

Konuyla ilgili görüştüğümüz hukukçular da böyle bir maddenin sözleşmede yer alamayacağını, sözleşmenin hukuk dışı olduğunu belirtti.

TÜRKSAT’ta son bir ayda yaşanan gelişmeler perdenin arkasında başka olayların yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğinin bir göstergesi. TÜRKSAT’ta yaşanan son gelişmelerle ilgili Ulaştırma Bakanlığı ise sessizliğini sürdürüyor.

ARAZİ NEDEN KIYMETLİ?

Altın gibi kıymetlenen arazi Ümraniye Carrefour, Nobel İlaç ve Avivasa Sigorta’ya komşu bir konumda yer alıyor. TEM otoyolu ile TEM-Çamlıca otoyolunun köşesinde yer alan arsanın yanında Antrium Residence, Dora Park gibi lüks konut siteleri ve TEB Genel Müdürlüğü bulunuyor.

timetürk



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs