En Sıcak Konular

Suçlular artık Kıbrıs'ta barınamayacak

26 Ağustos 2008 18:00 tsi
KKTC Başbakanı Ferdi Soyer, suçluların artık Kıbrıs'ta barınamayacağı gibi derhal İngiltere'ye iade edileceklerini açıkladı.

The Times gazetesine konuşan Başbakan Soyer, “Artık buraya gelmeyi düşünmeyin bile” diye konuşurken adı açıklanmayan üst düzey Avrupalı diplomat, “Kıbrıs’ta birleşmenin gündemde olduğu şu günlerde Kıbrıs’ın imajını düzeltme çabası içinde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

İngiliz gazetesi, Kuzey Kıbrıs'ın kriminal ve ‘kötü adamlar’ için güvenli barınak haline geldiğini, bunu önleyebilmek için Kıbrıs'ın yenilenmiş politika geliştirdiğini söyledi. KKTC otoritelerinin Kenneth Noye ve Sean Lupton gibi para kaçakçılarının Kıbrıs'a sığınması ile utanç verici duruma düştüğünü öne süren gazete, Başbakan Ferdi Soyer'in Kıbrıs'ın kötü imajını düzeltmekte kararlı olduğunu belirterek “İngiliz suçlulara şu mesajı vermek istiyorum: Kuzey Kıbrıs gelmeyi düşünmeyin bile. Adaletten kaçabileceklerini düşünen suçlular ülkemize sığınmaya çalışıyor. Yanılıyorlar. İngiliz makamlarından aldığımız istihbarat doğrultusunda bu kişileri tutuklayıp ülkelerine iade ediyoruz. Onlara burada yer yok” dediğini bildirdi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı ve İngiliz polisi açıklamayı memnuniyetle karşılarken Avrupa Birliği'nde görevli üst düzey bir diplomat, “Kuzey Kıbrıs suçluları iade ederse bu çok olumlu bir gelişme olur. Kıbrıslı Türk toplumu global imajını yenilemek ve Avrupa standartlarına uygun olduğunu ıspatlamak ister gibi görünüyor. Kıbrıs'ta birleşmenin gündemde olduğu şu günlerde uluslararası sorumluluklarının farkında olup ciddiye almaları olumlu bir gelişmedir” diye konuştu.
The Times ise, bazı kaçakların iadelerinin düşünüldüğü kadar kolay olmadığına dikkat çekti. Gazete, 1990'da Kuzey Kıbrıs’a kaçan Asil Nadir’in KKTC pasaportuna sahip olduğu ve KKTC propagandası yapan medya organları yönettiği için ülkede barınabildiğini yazdı.




Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs