En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Ak Parti'ye salvo

26 Ağustos 2008 19:19 tsi
Kılıçdaroğlu AK Parti'ye yine saydırdı. CHP'li vekil, Erdoğan'ı 'Dişli' olayına el atmaya çağırdı. Ayrıca Egemen Bağış'ın kıblesini de açıkladı!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan"ın AK Parti"li Şaban Dişli"nin 1 milyon dolar rüşvet aldığına dair iddialara karşı sessiz kaldığını belirterek, “Çevrecinin daniskasıyım diyen Başbakan, önce kendi çevresini temizlesin” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM"de yaptığı açıklamada, kendisinin gündeme getirdiği “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli"nin iş takibi için 1 milyon dolar rüşvet aldığı” iddiasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın kayıtsız kaldığını söyledi.

Erdoğan"ın, son olarak Rize"de yaptığı konuşmada, “Yolsuzluk yapanların üzerine gideceğiz, yollarımızı ayıracağız” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bekliyoruz... Sayın Başbakan, ortaya konulan belgeyi eğer ciddi bulmuyorsa bunu açıklasın. Belgeyi ciddi buluyorsa o zaman yollarını ayırsın. Siyasete düzey kazandırmak istiyorsa Recep Tayyip Erdoğan"ın, Şaban Dişli ile yollarını çok süratli şekilde ayırması lazım. Aksi halde kendisi, yolsuzlukların odağı haline gelen bir partinin genel başkanı konumuna gelmiş olacaktır. Eğer kendi partisine, "AK Parti" demek istiyorsa ve bu konuda da samimiyse, rüşvet alıp cebini dolduranlar çok uzaklarda değil, kendi çevresinde. "Çevrecinin daniskasıyım" diyen Başbakan, çevresine bir baksın, önce kendi çevresini temizlesin. Sessizlik, suçu paylaşmak anlamına gelir. Başbakan, susarak Şaban Dişli olayını unutturacağım diye düşünüyorsa, hiç böyle düşünmesin. Yarın Meclis açılacak, kürsüye her çıktığımda Şaban Dişli olayı kendisine hatırlatılacaktır.”

EGEMEN BAĞIŞ KIBLESİNİ DEĞİŞTİRSİN
Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış"ın, Şaban Dişli"yi savunmaya kalktığını söyledi.

Bağış"ın, Amerikan kültürü almış bir insan olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Amerika"da, 1 milyon dolarlık iş takipçiliği yapanları korumazlar. Eğer kendisi, "Şaban Dişli arkadaşım" diye savunuyorsa, kendisine sormak isterim: Bu 1 milyon dolardan nemalandı mı? Ayrıca din imandan bahsedip, peygamberimizden söz ediyor. 65 bin ABD askerini Türkiye"ye getirip Irak"taki Müslümanlara karşı savaş açmak isteyen 1 Mart tezkeresi Meclis"e gelirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı? Irak"ta yüz binlerce kadına Amerikan askerleri tarafından tecavüz edilirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı? Irak"ta 1 milyonu aşkın Müslüman katledilirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı? Hatırlayamaz. Çünkü kıblesi Washington olanlar, Müslümanlığı anlayamazlar. Egemen Bağış, önce kıblesini değiştirsin, ondan sonra Müslümanlık dersi vermeye kalksın. Rüşvet almak hem siyasette hem Müslümanlıkta ayıptır, günahtır. Savunmak da suçu paylaşmak anlamına gelir.”

hurhaber



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs