En Sıcak Konular

Çakıcı davasında 4 tahliye

26 Ağustos 2008 19:56 tsi
İzmir'de, Alaattin Çakcı'nın yeğeni Adem Çakıcı'nın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütüne ilişkin açılan davada 13'ü tutuklu 18 sanığın yargılanmasına başlandı

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya 13'ü tutuklu 15 sanık katıldı. Sanıklar suçlamaları reddetti.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti sanıklardan Hacı Yıldız, Mehmet Salih Hatal, Mustafa Kocaman ve Mustafa Çağrı Sarı'nın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Antalya Polisi, Adem Çakıcı liderliğinde oluşturulduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik ocak ayında eş zamanlı olarak Antalya, İstanbul, İzmir, Adapazarı ve Bursa'da operasyonlar düzenlemiş, aralarında maliye kontrolörünün de bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 13'ü tutuklanmış, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İddianamede Adem Çakıcı ve adamlarının Antalya Atatürk Parkı'ndaki Istakoz Restorana, Trabzonspor'da başkan adayı olan Hacı Yıldız ile zorla el koydukları öne sürülmüştü. Çakıcı'nın adamlarından olduğu belirtilen Mahmut Çetin'in Istakoz Restorana icra işlemi için gelen avukat Mehmet Doğan'ı silahla yaralamasının yer aldığı iddianamede, Adem Çakıcı'nın, Antalya'daki Quin Elizabeth Otelin SPA merkezini çalıştıran Erkan Yeşil ile otel yetkililerinin arasında çıkan anlaşmazlığı ''örgütün korkutucu manevi gücünü kullanarak'' Erkan Yeşil ve ortakları lehine çözdüğü ve bu olaydan dolayı 33 bin avroluk çek aldığı belirtilmişti.

Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doç. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik'in, Soyut Holding yöneticileriyle aralarındaki problemi çözmesi için cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın arkadaşı Murat Yücel'den yardım istediği, Yücel'in de konuyu Adem Çakıcı'nın başında olduğu örgütün yöneticilerinden Kamil Engin Taksu'ya ilettiği ifade edilmişti.

Adem Çakıcı'nın adamlarının Soyut Holding'e ait bir iş yerini kurşunladığı, bu olay nedeniyle alınan paraların örgüt içinde anlaşmazlığa neden olduğu kaydedilmişti. Adem Çakıcı için ''çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek'', 6 kez ''nitelikli yağma'', ''silahlı tehdit'', ''kamu görevlisini yaralama'', ''hakaret'', ''resmi belgede sahtecilik'' gibi suçlardan toplam 73 yıl ile 130 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları istenmişti.

aa



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,904 µs