En Sıcak Konular

Saakaşvili'nin umudu NATO...

26 Ağustos 2008 22:53 tsi
Saakaşvili'nin umudu NATO... "Rusya topraklarımızı zorla aldı, Gürcistan'ı haritadan silmek istedi" açıklamasında bulunan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, NATO'ya acilen girmeleri gerektiğini söyledi.

Saakaşvili, Gürcistan Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı, Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarını tanıma kararını değerlendirdiği açıklamada, Rusya'nın inanılması güç adım attığını, büyük bir yanlışın içine düştüğünü söyledi.

Saakaşvili ulusal televizyondan canlı yayınlanan açıklamasında, Rus işgaline birlik içinde karşı durmaya çalıştıklarını söyledi ve Gürcistan'ın artık yalnız olmadığını, tüm batının kendilerine güçlü destek verdiğini belirtti.

Saakaşvili, "Bizim toprak bütünlüğümüzle ilgili sorun artık uluslararası bir sorun haline dönüştü. Toprak  bütünlüğümüzü barışçıl yöntemlerle, uluslararası diplomasi yoluyla mutlaka sağlayacağız. Rusya ülkemizden iki büyük toprak parçası alarak büyük bir yanlışın içine düştü. Rusya'nın bu saldırılarına karşı sabır göstermeliyiz. Birlik ve bütünlüğümüzü daima korumalıyız" dedi.

Açıklamasında ayrıca Gürcistan'ın NATO'ya tam üye olmak istemesine de değinen Saakaşvili, bölgede yaşanan tüm bu gelişmelerden sonra NATO'ya acil olarak girmeleri gerektiğini kaydetti.

Gürcistan'ın demokratik bir dünyanın parçası olduğunu vurgulayan Saakaşvili, "NATO'ya sonunda gireceğiz. Bu yoldan geri dönüşümüz yok" dedi.

cnnturk



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,646 µs