En Sıcak Konular

'Kayıt parası' Vali'yi çılgına çevirdi

26 Ağustos 2008 23:00 tsi
Çorum'da bu yıl eğitime açılacak bir okulda incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, öğrenci velilerinin 'kayıt parası'ndan şikayetçi olmaları üzerine çılgına döndü.

Çorum’da, Toplu Konut İdaresi’nce Celilkırı Mevkiine yaptırılan 2 bin konutluk bölgede ilk defa bu yıl eğitime açılacak olan ilköğretim ve lise okullarında inceleme yapan Vali Mustafa Toprak, öğrenci velilerinin ‘kayıt parası’ adı altında kendilerinden zorla para istendiğini belirtmeleri üzerine çılgına döndü.

AK Parti Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve TOKİ yetkilileri ile birlikte bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Çorum Valisi Mustafa Toprak, TOKİ İlköğretim Okulu ve TOKİ Lisesi’nde velilerin ‘kayıt parası’ şikâyeti ile karşılaştı.

Velileri, hiçbir şekilde kayıt parası alınmadığı yönünde uyaran Vali Toprak, sadece, imkânı olanların, okul yeni açılacağı için bağış yapabileceğini söyledi.
Ancak, velilerin ısrarla kendilerinden zorla kayıt parası istendiğini söylemeleri üzerine Vali Mustafa Toprak ile veliler arasında gergin bir diyalog yaşandı.

Para verilmediği için kaydı yapılmayan var mı?
Velilerin kendilerinden zorla kayıt parası alındığı yönündeki şikâyetleri üzerine Vali Mustafa Toprak, şöyle konuştu:
“Her kafadan bir ses çıkarsa bu iş olmaz efendim. Ölçülü karşınızdaki insanı dinleyeceksiniz. Burada kayıt başladı mı? Evet. Ciddi bir yoğunluk var. Müdür Bey… Herkesin değerli hanım efendilerin çalışanı vardır, ev hanımın işi vardır. Burada bir yoğunluk izdiham yaşanmaması için diyor ki siz şu saatlerde gelin randevu veriyor, siz de şu saatlerde gelin. Doğru mu? Siz beklemeyesiniz diye. Geldiğinizde de bunların kayıtları yapılıyor mu? Sorun ne? Efendim imkânlar ölçüsünde imkânı olan okul yeni açıldığı için yoksa her hangi bir para alması mümkün değil. Bak ben açık ve net soruyorum. Para verilmediği için kaydı yapılmayan var mı? Yok mu? Yok. Yoksa daha ne? Allah Allah, Allah Allah…”

Milli Eğitim Müdürüne fırça
Velilerin zorla kayıt parası alındığı yönündeki şikâyetlerine sinirlenen Çorum Valisi Mustafa Toprak, okul çıkışında İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’i de fırçaladı.
Velilerin şikâyetleri üzerine sinirleri bozulan Vali Mustafa Toprak, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’i yanına çağırarak, “Git, 3 tane 4 tane eleman bul, yoğunluğu azalt. Valisi malisi yok işte. Bir hafta süreyle yeni okul insanlar bilmiyor ki aynı anda 500 kişinin kaydı yapılır mı? İnsanlar bunalıyor?” dedi.
Vali Mustafa Toprak’ın okuldan ayrılması ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin’de TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü Ceylan Şahin ile bir süre görüştü.
Okul Müdürü Şahin, velilerden kayıt parası adı altında zorla para almalarının söz konusu olmadığını söyledi.

haber7



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,747 µs