sürpriz sorgu! | " /> sürpriz sorgu! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da sürpriz sorgu!

27 Ağustos 2008 08:19 tsi
Ergenekon'da sürpriz  sorgu! Ergenekon davasında sürpriz gelişme. Anayasa mahkemesi başkanvekili Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt ifadeye çağrıldı...

Terör ve çete suçlarına bakan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt’ü ifadeye çağırdı. Ferda Paksüt’ün, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan eski AKP milletvekili Turan Çömez’le yaptığı ve Yeni Şafak Gazetesi’nde çıkan telefon konuşmalarına ilişkin ifadesinin alınacağı belirtildi.

Ankara’ya dönüyorlar

AKP kapatma davası açıldıktan sonra ismi sık sık gündeme gelen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, tatil için Çeşme’de bulunuyordu. Osman Paksüt, terör ve çete suçlarına bakmakla yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından arandı. Savcı Bilgili, telefonu açan Ferda Paksüt’e, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün kendisinin ifadesinin alınması için talimat yazısı gönderdiğini söyledi. Savcı Bilgili, Ferda Paksüt’ten savcılığa gelerek ifade vermesini beklediklerini de ekledi. Bu telefon üzerine tatillerini yarıda kesmek zorunda kalan Osman ve Ferda Paksüt’ün bugün Ankara’ya geleceği öğrenildi. Ferda Paksüt’ün ifade için yarın da savcılığa gideceği kaydedildi. Ferda Paksüt’ün Ergenekon soruşturmasında tanık mı yoksa şüpheli olarak mı ifade vereceği henüz belli olmadı. Tanık olarak ifade vermesi halinde Paksüt’e sadece soruşturma konusu olaylara ilişkin bilgisinin olup olmadığı sorulucak. Şüpheli sıfatıyla ifade vermesi halinde ise kendisine suçlamalar yöneltilebilecek. Ferda Paksüt’ün, Savcı Bilgili’nin ifadeye gelirken “avukatıyla gelmesi” tavsiyesi üzerine eşi Osman Paksüt’ün sınıf arkadaşı olan Avukat Bülent Acar’la gideceği ifade edildi.

 “AKP kapatılsın” demişti

Bağdat Büyükelçisi’yken 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından “üst düzey bürokrat” kontenjanından Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne seçilen Osman Paksüt, geçen yıl Haşim Kılıç’ın başkan seçilmesinden sonra Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği’ne getirildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 oy aranmadığı için seçimin iptali yönünde oy kullanan Paksüt, türban davasında da türban yasağını kaldırmaya yönelik Anayasa değişikliğinin iptali yönünde oy kullanmıştı. Paksüt, AKP’nin kapatılma davasında da “kapatılsın” diyen 6 üye arasında yeralmıştı. Paksüt, AKP’nin kapatılması davası sürerken, eşi Ferda Paksüt’le birlikte gittiği Ankara Tenis Kulubü önünde bir aracın kendilerini takip ettiğini farketmiş ve araçtakilerle tartışmıştı. Osman Paksüt 13 Mayıs’taki bu olaydan sonra kapatma davası açılmasından itibaren takip edildiklerini söylemişti. Paksüt’ün kapatma davasından önce de önümüzdeki günlerde Genelkurmay Başkanı olacak Orgeneral İlker Başbuğ ile Genelkurmay’da görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Ergenekon dinlemelerinde Paksüt çiftinin adı Turan Çömez’le yaptıkları telefon görüşmeleriyle ortaya çıkmıştı. Ayrıca Çömez’in, Güler Kömürcü’yle yaptığı görüşmede Paksüt çifti için, “Bizimle hareket ediyorlar” dediği kayıtlara yansımıştı. Paksüt çiftinin takip edildiği gün Tenis Kulübü’nde Çömez’le buluşmaları da takip edilenin Çömez olduğu iddialarına neden olmuştu.

Kılıç: Paksüt’le ilgili birşey yok!

Bu arada, hakkında soruşturma açılması için Anayasa Mahkemesi’nin karar vermesi gereken Osman Paksüt’le ilgili Anayasa Mahkemesi’ne herhangi bir belge gelmediği belirtildi. Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, Vatan'ın konuya ilişkin sorusuna, Paksüt hakkında herhangi bir yazının mahkemeye gelmediğini söyledi.

vatan



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs