akıl tutulması yaşadı! | " /> akıl tutulması yaşadı! | "/>

En Sıcak Konular

Sanıklar akıl tutulması yaşadı!

27 Ağustos 2008 08:40 tsi
Sanıklar akıl tutulması  yaşadı!
Ergenekon sanıkları, sorgulanırken kritik sorular karşısında adeta akıl tutulması yaşadı. Telefon kayıtları ve ele geçirilen belgelerle ilgili sorulara sanıklar, bakın 10 bin kez ne yanıt verdi:

Hatırlamıyorum
Ergenekon sanıkları, sorgulanırken kritik sorular karşısında adeta akıl tutulması yaşadı. Telefon kayıtları ve ele geçirilen belgelerle ilgili sorulara sanıklar, 10 bin kez 'hatırlamıyorum' cevabını verdi.


Ergenekon iddianamesinin delil dosyalarında sanıkların “akıl tutulması' yaşadığı ortaya çıktı. Dava kapsamında emniyet ve savcılık ifadeleri alınan sanıklar, 'kritik' sorulara ya 'hatırlamıyorum', ya da 'bilmiyorum' cevabı verdiler. 3 DVD'ye konan toplam 441 klasör ve 171 bin sayfalık dosyada kullanılen kelime-ler bilgisayar yazılımıyla analiz edildi. Analizde sanıkların en çok kullandığı ortak kelimenin 10 bin tekrarla 'hatırlamıyorum' kelimesi olduğu ortaya çıktı.

UNUTTUM, GÖRMEDİM...

Belgelerde, Oktay Yıldırım, Fikret Emek, Halil Behiç Gürcihan, İlhan Selçuk, Doğu Perinçek, Veli Küçük, Arif Gedik, Ali Yiğit, Mehmet Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu bazı sınıklar, telefon görüşmeleri ve ele geçirilen belgeleri hatırlamadıklarını söyledi. Sadece 'hatırlamıyorum' değil, 'görmedim', bilmiyorum', tanımıyorum' ifadeleri de iddianame dosyaları arasında binlerce defa tekrarlanan kelimelerin başında geliyor.

ÖRGÜT KÜÇÜK'Ü DE ŞAŞIRTMIŞ

Ergenekon'a ait yapılanmaya dair çoğu belge Emekli Albay Veli Küçük'ün evinden çıktı. Ergenekon iddianameleri içerisindeki 42. klasörde Veli Küçük'ü sorgulayan Savcı, “Bu belgelerin sizde ne işi var. Neden evinizde bu belgeleri saklıyordunuz. Sizin bu örgütle ilginiz neder?' sorusunu sordu. Bu soru karışısında unutkanlığı başlayan Küçük, evinde orijinali bulunan 'Devletin Yeniden Yapılanması', 'Ergenekon' , 'Lobi' gibi başlıklar içeren 20'den fazla belgeyle ilgili soruya 'Belgeleri inceledim. Gerçekten bu belgeleri okuduğumda ciddi bir yapılanmanın olduğunu hayret içinde müşahede ettim. Ben belgelerin evime nasıl geldiğini hatırlamıyorum' cevabıın verdi.

ERGİN DE UNUTKAN

Sabancı suikastinin tetikçisi Mustafa Duyar Afyon cezaevinde öldürüldükten sonra Nuriş Çetesi lideri Vedat Ergin, Uşak Cezaevi'nde kardeşi Nuri Ergin'le birlikte çıkardıkları isyanda Mustafa Duyar'ı kendisinin öldürttüğünü, bu işi devletin kendisine yaptırdığını söylemişti. “Veli Küçük'ü ara. Bizi sor! Başka bir şey söylemiyorum. Allaha emanet olun' diye bağıran Vedat Ergin, Savcı Zekeriya Öz'ün konuyla ilgili sorusuna “Veli Küçük'ün ismini o an söylemem kendisinin tanınan bir komutan olması ve gayri meşru alemini tanıdığı için, görevinden dolayı bizleri ismen tanıyacağı için ona sorun bizleri demiş olabilirim. Ama böyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum' karşılığını verdi.


O da '500 bin dolar'ı unuttu

Ergenekon sanıklarından Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk polisteki sorgusunda kendine ait olduğunu kabul ettiği belgeleri neden yazdığını hatırlamadığını söyledi. İlhan Selçuk, “Bir ekip kurdum sana yardımcı olacak” derken ne kastedilmektedir?” sorusuna, “Bunu derken ne kastettiğimi hatırlamıyorum” cevabını verdi. “Gölcükteki buluşmaya siz katıldınız mı? Not kağıdında yazan Oral Çelik'e beş yüz bin dolar konusu nedir?” sorusuna, “Gölcük'teki buluşma konusu ile bilgim yok. Şu an hatırlamıyorum” karşılığını verdi.

yenişafak




Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,250 µs