En Sıcak Konular

3 bin cin asgari ücretle nasıl koruma oldu?

27 Ağustos 2008 09:34 tsi
3 bin cin asgari ücretle nasıl koruma oldu? Ergenekon terör örgütünün ‘Bizim Hocası’ 28 Şubat sürecinin sahte şeyhi Ali Kalkancı’nın Ergenekoncularla irtibatının sürdüğü belgelendi. Veli Küçük’ün talimatıyla alkolikken şeyh kılığına sokulan Ali Kalkancı’nın marifetleri

Ali Kalkancı, Ergenekon kapsamında gözaltına alınan işadamını arayıp, fabrikasını korumaya gönderdiği 3 bin cinin ücretini istemiş.

MÜRİDİ OĞUZTAN ANLATIYOR

İDDİANAMENİN ek klasörlerinde yer alan ifadesinde Ergenekon tutuklusu Ümit Oğuztan, Ali Kalkancı’nın cinlerine maaş bağlattığını öne sürdü. Oğuztan, geçtiğimiz günlerde Ergenekon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan işadamı Turgut Büyükdağ’ı arayan Ali Kalkancı’nın, cinlerin maaşı ödenmediği için fırça atttığını anlattı. Büyükdağ’ın 28 Şubat sürecinde sergilenen senaryonun finansörü olduğu ve Ergenekon’la bağlantısı bulunduğu iddia edilmişti.

3 BİN CİNE ASGARİ ÜCRET

KALKANCI’NIN müridi olduğunu anlatan Oğuztan, ‘Bir keresinde Kalkancı, Büyükdağ’ı telefonla aradı. Cinlerin maaşlarının gelmediğini söyledi. Ben de ‘sorun bakalım kaç cini varmış’ dedim. 3 bin cini fabrikayı korumak için görevlendirdiğini ifade etti. Büyükdağ, ‘bunların maaşlarını nasıl hesaplayacağız?’ diye sorunca, ‘asgari ücretten’, cevabını aldı’ diye konuştu.

GİZLİ TANIK ‘SENARYO’YU ANLATTI

SAVCI Zekeriya Öz’e konuşan bir gizli tanık, Ergenekon tutuklusu Ümit Oğuztan ile Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun alkolik Ali Kalkancı’yı şeyh, barlarda konsomatrislik yapan Fadime Şahin’i de mürid haline getirip, ‘irtica geliyor’ paranoyası yarattıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Ümit Oğuztan, savcılık ifadesinde Ali Kalkancı ile ilişkisini ayrıntılarıyla anlattı. Sisi de Zaman’a verdiği röportajda ‘28 Şubat’ı ben organize ettim’ dedi.


Ergenekon’un ‘Bizim Hoca’sı

Taraf gazetesi de dün Ergenekon tutuklusu emekli binbaşı Zekeriya Öztürk’ün Ali Kalkancı ile ilgili telefon konuşması dökümünü yayınladı. Öztürk, kendisi gibi asker emeklisi olan Cengiz Palancan’dan Ali kalkancı’hnın telefon numarasını istiyor. Öztürk Kalkancı için ‘Hani bizim bir hoca vardı ya bir tane salak’ diye bahsediyor. Konuşmalardaki ‘bizim hoca’ tabiri kadar ‘Ona gazetecileri göndereceğim gidip o p...gi bir becersinler’ sözleri de dikkat çekiyor.

star



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,960 µs